Hopp til innhold

Konkurranse uke 17

Blir du med i konkurransen kan du vinne en praktisk reisesekk.

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Byen du skal frem til denne gangen ligger ved elven ligg ved elva Wisła. Med sine ca. 740 000 innbyggere regnes byen som en av de aller vakreste i hele Europa og står også på UNESCOs verdensarvliste. Byen var tidligere hovedstad i landet, men blir fortsatt regnet som kulturhovedstaden.

Det kolossale og vakre byrommet gjør et mektig inntrykk. Markedsplassen, Rynek Glowny, er så til de grader sentrum i byen at mange turister antakelig ikke får med seg annet. Mariakirken kan måle seg med hvilken kirke som helst i verden når det gjelder kunstnerisk prakt. Og det er et hell at ingen fant på å kaste bomber på Mariakirken!

Andre vanlige utfluktssteder fra byen er Auschwitz, dødsleiren fra 2. verdenskrig og saltgruvene i Wieliczka.

Vet du svaret kan du sende det inn på et postkort til Ryk og reis, NRK P1 7005 Trondheim, eller med e-post til rykogreis@nrk.no .

Ryk og reis NRK P1

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)