NRK Meny
Normal

Konkurranse uke 13

Ny konkurranse og ny tursekk i premie.

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Langs kysten av Middelhavet ligger ei øy som siden 1796 har vært en del av Frankrike. Det bor mange italienere på øya, og innbyggerne snakker en slags italiensk dialekt. Administrasjons- og forretnings-språket er fransk. Hovedstaden i sør, Ajaccio, er fødestedet til Napoleon.

Øya er todelt mellom Haute-Corese og Corse-du-sud i sør, og hovedstaden i nord heter Bastia

Vet du hvor jeg vil denne gangen kan du sende en e-post til rykogreis@nrk.no  eller et postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim.

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.