Hopp til innhold

Kongelig besøk hos «Julemorgen»

Stemningen er nervøs, og både små og store tripper rundt i studio. Det er nemlig ikke hver dag man får besøk av Norges neste konge!

Heidi Marie Vestrheim, kronprins Haakon og Kåre Magnus Bergh
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på videoen for å se kronprins Haakon svare på spørsmål i Julemorgen.

Og det er ikke bare programlederne Ulrik (9) og Ingrid (10) som kjenner det godt i magen, også deres mer erfarne makkere Kåre Magnus Bergh og Heidi Marie Vestrheim småfniser litt mer enn vanlig når kronprins Haakon står der i TV-studioet.

Les også: – Fungerer dårlig å være på internett uten etternavn

På fornavn

Kronprins Haakon i Julemorgen

Kronprins Haakon med pepperkakeportrettet av seg selv.

Foto: NRK

Tronarvingen beroliger «Julemorgen»-gjengen med at de trenger ikke være så formelle når kameraene ikke er på.

– Bare kall meg Haakon, så kaller jeg deg Kåre Magnus, sier kronprinsen.

Han avslører at det lenge har vært tradisjon hos kronprinsfamilien å se på «Julemorgen»:

– Marius på 12 år har sett på i mange år, og nå har også Ingrid på 5 år og Sverre Magnus på 4 begynt å følge med litt også.

Les også: Dette er gjestene i Julemorgen

Kongelig kunstner

Som alle andre gjester, blir også kronprins Haakon bedt om å lage et pepperkakeportrett av seg selv. Utstyrt med melis, sjokoladelinser og konditorfarge setter han i gang. Det første han legger på, er et grønt og et brunt øye.

– Jeg har både brunt og grønt i øynene, men siden det ikke finnes slike Non Stop, får vi bruke en av hver, forklarer kronprinsen.

Pepperkakeportrettet ligner mistenkelig mye på Julenissen, helt til den kongelige kunstneren danderer melisskjegget med svarte sjokoladelinser.

Les også: Kongelig pepperkakehus

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kongefamilien og pepperkakehus

Kronprinsen er ikke uvant med pepperkakepynting. Her er hele kongefamilien samlet til fotografering foran et enormt pepperkakehus i forrige uke.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Stoppes på butikken

Etter at kronprins Haakon er blitt foreviget på pepperkake, er det tid for å svare på forhåndsinnsendte spørsmål fra «Julemorgen»-seerne. Flere av innsenderne er veldig nysgjerrige på hva folk sier når de møter kronprinsen på butikken.

– Ofte sier de ingenting, mens noen kommer bort for å hilse. Stort sett er de fleste veldig hyggelige, forteller tronarvingen.

Les også: Her kan du være med og synge «Julemorgen»-sangen!

En annen lurer på om de kongelige fester hele tiden, og om det er lov å snakke med mat i munnen på Slottet.

– Vi lever nok mer normalt enn mange tror. Hjemme spiser vi frokost og middag sammen som en vanlig familie, og barna går i barnehagen og på skolen. Men på Slottet er det noen regler vi bør følge, og vi må ha på oss dress og fine klær. Man bør nok heller ikke snakke for mye med mat i munnen, svarer kronprinsen.

Han forteller også at om han ikke hadde vært prins, tror han at han enten hadde jobbet med utvikling av u-land og fattigdomsbekjempelse. Eller vært alpinist.

Les også: Se «Julemorgen» sin julevideo

Kilte i magen

Ulrik og Ingrid i Julemorgen

Ulrik (9) og Ingrid (10) fikk intervjue kronprins Haakon.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Etter opptak møter NRK.no to oppspilte medprogramledere på bakrommet.

– Jeg har tatt kronprinsen i hånden, liksom!! Det kilte i magen hele tiden da vi stilte ham spørsmål, forteller Ingrid (10) til NRK.no.

– Jeg tenkte hele tiden inni meg «han er en helt vanlig mann, en helt vanlig mann» om og om igjen. Men jeg ble likevel nesten helt stiv da jeg skulle snakke med ham, sier ni år gamle Ulrik – som på tross av dette synes seansen gikk veldig bra.

Intervjuet med kronprinsen sendes i «Julemorgen» på NRK 1. juledag.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)