Hopp til innhold

Kong Olav skal stå i Gulen

Kunstneren Knut Steen har bestemt seg. Statuen av Kong Olav skal stå i Skjerjehamn i Gulen kommune.

Knut Steens statue av kong Olav
Foto: Oslo kommune

Stedet er en drømmeplass, mener kunstneren som fikk kunstverket sitt refusert av Oslo kommune.

Les om Skjerjehamn i NRKs fylkesleksikon

- Helt riktig plassering

– Jeg er meget fornøyd og veldig glad. Denne plasseringen blir helt riktig. Statuen blir stående høyt plassert mot himmelen. Også er den rett ved sjøen. Skjerjehamn er et flott sted, sier Knut Steen til Kommunal Rapport.

Knut Steen besøkte også Marstein Fyr i Austevoll kommune i Hordaland, men mente statuen ikke var stor nok til å stå der.

- En stor ære og forpliktelse

Lakseoppdretter Ola Braanaas har kjøpt det gamle handelsstedet Skjerjehamn ytterst i Sognefjorden. Han vil utvikle stedet til et kurs og konferansested, men må nå sørge for at det også blir en kunst- og kulturmøteplass.

– Det er en stor ære og en stor forpliktelse å få statuen. Nå må jeg jobbe hardt for å utvikle stedet mot et kunst og kultursenter, sier Braanaas til avisen.

Avdukingen av Kong Olav-statuen vil trolig skje 4. august.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP