Vi er på tradisjonsrike Lie Nielsen Bakeri og Konditori, og på jakt etter tips for oss "vanlige" folk.
Konfirmasjonene nærmer seg raskt, det samme gjør sesongen for bryllup. Da ønsker man gjerne å stille opp med litt mer en en kjedelig nøttebunn og pisket krem...
Jeg har hukket tak i sjefen sjøl. Tredje generasjons baker- og konditor, Bernt Lie-Nielsen.
Han lover å gi både seerne og meg noen triks.
Jubileumskake med frukt og bær
Nøttebunnen står naken, men venter på sitt tykke lag med den fineste "crême patisserie".
Vaniljekremen som er kokt på ekte, svindyr vaniljestang. Men den kan heller ikke sammenlignes med noe annet.
Bernt gir meg et tips før oppkuttet bær og frukt skal på toppen: - Strø smuler av sukkerbrød oppå vaniljekremen for at ikke bær og krem flyter ut til ei smørje.
Smulene skal også suge opp saften fra bærene.
Vi fyller på med bringebær, bjørnebær, mandarin, kiwi, eple og jordbær.
Til slutt har vi rennende gelé. - Det er viktig at du smører den forsiktig på, og at du dekker hele kaken. På den måten holder frukt og bær seg friske.
Huff, det vanskelige marsipanlokket
Jeg har fått oppgaven med å kle en såkalt "hvit dame". En gammel bergensk tradisjon, som vi på Sørlandet bare kaller "blaudis".
Marsipanlokket er kjevlet tynt ut, og rullet rundt et halvt kosteskaft.
- Nå legger du det forsiktig på, og sørger for at det ikke er noen lufthull, sier eksperten.
Det vanskeligste er å unngå rynkene på sidene. Men med god veiledning, blir den faktisk veldig flott!
Vi mangler bare pynten.
I sendingen får du tips om hvordan du lager marsipanrose og sjokoladesigaretter!
SE NORGE RUNDT FREDAG 15.APRIL KL 19.30