NRK Meny
Normal

Komikeren Robin Williams er død

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Robin Williams er død, 63 år gammel.

Skuespiller Robin Williams

Robin Willliams var stjernen i en rekke Hollywood-filmer, både komedier og dramaer.

Foto: Fred Prouser / Reuters

Amerikansk politi opplyser at han trolig tok sitt eget liv.

Ifølge sheriffen i Marin County i California, der Williams bodde, ble den kjente skuespilleren funnet død i sitt eget hjem i Tiburon, nord for San Francisco, mandag morgen.

Sheriffen opplyser i en pressemelding at Williams etter alt å dømme tok sitt eget liv, men understreker at den endelige dødsårsaken ikke er fastslått.

En fullstendig etterforskning skal gjennomføres, og en rettsmedisinsk undersøkelse vil bli foretatt senere i dag, amerikansk tid.

– Fullstendig knust

Robin Williams

Robin Williams begynte karrieren som standupkomiker. Her er han avbildet i 2009.

Foto: PHIL McCARTEN / REUTERS

– I morges mistet jeg min mann og min beste venn, mens verden mistet en av sine mest elskede kunstnere og et vakkert menneske, heter det i en uttalelse fra skuespillerens enke Susan Schneider.

– Jeg er fullstendig knust. På vegne av Robins familie ber vi om fred fra omverdenen i vår dype sorg. Når han huskes, er det vårt håp at fokuset ikke vil være på Robins død, men på de utallige øyeblikk av glede og latter han ga til millioner av mennesker, heter det videre.

Williams var også gift to ganger tidligere, og hadde ett barn sammen med sin første kone Valerie Velardi. Han hadde også to barn sammen med sin andre kone Marsha Garces.

Oscar-belønnet

Williams slo først gjennom som standupkomiker i San Francisco, før han fikk roller i TV-serier og etter hvert ble en av Hollywoods mest kjente stjerner.

Den første hovedrollen fikk han i filmen «Skipper'n» i 1980, og det store gjennombruddet på filmlerretet kom to år senere i «Garp og hans verden».

I 1987 spilte Williams hovedrollen i den Oscar-nominerte filmen «Good Morning Vietnam», men først ti år senere ble han selv belønnet med Oscar for beste birolle i filmen «Den enestående Will Hunting».

Artikkelen fortsetter under bildene.

Ellevill og alvorlig

Williams huskes fra elleville filmer som «Fru Doubtfire», men også for sine roller i langt mer alvorlige filmer, blant annet som uteligger i «The Fisher King» og lærer i «Dagen er din».

Han ga også stemme til en rekke kjente tegneseriefilmer som «Aladdin» og «Happy Feet».

– Et stort talent, en god skuespillerkollega og en genuin sjel, sier komikeren Steve Martin i en Twitter-melding.

Også president Barack Obama var blant dem som hyllet komikeren, etter at dødsfallet ble kjent.

Laster Twitter-innhold

Kokain og alkohol

Gjennom karrieren sanket Williams foruten en Oscar også to Emmy-priser, fire Golden Globe-priser, fem Grammy-priser og to Screen Actors Guild-priser, men i privatlivet slet han med narkotika- og alkoholproblemer.

Den første alvorlige vekkeren fikk han da vennen og svirebroren John Belushi døde av en kokain-overdose i 1982, noe som fikk Williams til å vende ryggen til narkotika.

Depresjon

Mange år senere innrømmet Williams at han var alkoholiker, og senest i forrige måned hadde han et opphold på en avrusningsklinikk i Minnesota.

Skuespillerens agent Mara Buxbaum bekrefter også at Williams slet med depresjon.

– Han har kjempet mot alvorlig depresjon den siste tiden, heter det i en kunngjøring fra Buxbaum.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK