Dette trenger du:
2 pers.
2 skiver rugbrød
noen salatblader, gjerne hjertesalat
6-8 nypoteter, rattepoteter eller andre små gode poteter 150-200 g røykt ål, makrell, bøkling e.l. ( uten skinn og ben )
2 egg
2 store ss snøfrisk, kremost naturell eller mascarpone
2 sjalottløk, finhakket
2 ss hakkede urter, eks. gressløk, dill eller kjørvel salt og pepper
Dressing:
1/2 dl olivenolje
1/2 dl solsikkeolje eller soyaolje
1 1/2 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
salt og pepper
Vask potetene, kok dem møre og del dem i skiver.
Del ålen i passende stykker.
Rør osten sammen med urter og sjalottløk, smak til med salt og pepper. Kok eggene i ca. 5 minutter, skyll dem i kaldt vann og skrell dem forsiktig. Smør brødskivene med smør, legg på noen salatblader og poteter. Visp sammen ingrediensene til dressingen og drypp litt over salaten og potetene. Resten av dressingen kan oppbevares i kjøleskapet til senere bruk. Fordel ålen og legg på en skje urteost. Avslutt med bløtkokt egg. Pynt evt. med gressløk eller dill.
Tips:
Stek gjerne potetene hvis du ønsker det. Del kokte poteter i to og stek dem i smør med snittflaten ned i pannen.
Hilsen Kokke-Lise:-)