Oppskriften på den søte førjulstid kan kanskje være denne;
Krøll deg sammen i sofaen under teppet med en stor kopp varm sjokolade, senk skuldrene og ta det helt med ro…
Og sjokoladen? Ja, den er jo god i seg selv, men du kan også gjerne komponere din helt egne favorittsmak.
Sjokoladedrikkernes favoritt

Hjertevarm sjokolade.
- Dyr, mørk sjokolade drikker vi slik den er, den er en Rolls Royce som ikke tukles med, men vanlig mørk kokesjokolade derimot, den kan vi godt boltre oss litt med. Frisk ingefær er som nevnt råtøft, sier Lars.
Han foreslår også å ha i litt anispulver. Det gir en smak av lakris. Kanel er også godt, men vær forsiktig! Her gjelder det å smake seg frem, men i prinsippet kan du bruke alle typer søtt krydder.
Rått og godt
Det går også bra å krydre sjokoladen, eller for den saks skyld teen med brennevin. Konjakk, calvados eller armagnac er helt utmerket, men dette er kun et krydder og ikke hovedingrediensen!
Whisky kan du også bruke, men det er ingen vits i å ta fram den dyreste maltwhiskyen, det har du ingenting igjen for i smak.
- Grappa kunne også være artig og prøve, sier Lars; - det er litt spesielt, men modig.
Han krydrer gjerne teen med brennevin, men minner om at her gjelder samme prinsipp som med sjokolade, du smaksetter ikke det flotteste og dyreste, den nyter du slik den er.