NRK Meny
Normal

Kohinoor spiller på Kraftfestivalen

På tross av tragedien som rammet hennes samboer.

Kohinoor Nordberg

ARTIST: Kohinoor har spilt et tredvetalls konserter siden i vår, men dette blir hennes første etter tragedien i Sofienborgparken da hennes samboer ble etterlatt av ambulansepersonellet.

Foto: Jon Christian Foss

Les også: Kan ha vært navnerot

Kohinoor Nordberg

Kohinoor Nordberg

Foto: NRK

Konserten har vært planlagt siden i våres, og etter samtaler med familien og sin manager bestemte Kohinoor seg for å ikke avlyse i Askim.

- Samboerens støtte

- Samboeren Ali har hele veien støttet Kohinoor og hatt et ønske om at hun skal få ut sin musikk til folket på grunn av hennes politiske tekster og groovende rytmer. Albumet «Kohi de Browny», som kom ut i mars 2006, er dedikert til Kohinoors kjæreste, heter det i en pressemelding fra hennes manager.

Kohinoor vil holde en pressekonferanse i Askim fredag kl. 16.15 i forbindelse med konserten og slipp av sin nye radiosingel.

Festival ut helgen

Kraftfestivalen er Østfolds største kultur- og musikkfestival og foregår fra 15. til 19. august.

I tillegg til Kohinoor, vil også artister som To Rustne Herrer, Soul Incorporated, Morten Abel og Bo Kaspers Orkester spille.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: