Hopp til innhold

Kohinoor spiller på Kraftfestivalen

På tross av tragedien som rammet hennes samboer.

Kohinoor Nordberg

ARTIST: Kohinoor har spilt et tredvetalls konserter siden i vår, men dette blir hennes første etter tragedien i Sofienborgparken da hennes samboer ble etterlatt av ambulansepersonellet.

Foto: Jon Christian Foss

Les også: Kan ha vært navnerot

Kohinoor Nordberg

Kohinoor Nordberg

Foto: NRK

Konserten har vært planlagt siden i våres, og etter samtaler med familien og sin manager bestemte Kohinoor seg for å ikke avlyse i Askim.

- Samboerens støtte

- Samboeren Ali har hele veien støttet Kohinoor og hatt et ønske om at hun skal få ut sin musikk til folket på grunn av hennes politiske tekster og groovende rytmer. Albumet «Kohi de Browny», som kom ut i mars 2006, er dedikert til Kohinoors kjæreste, heter det i en pressemelding fra hennes manager.

Kohinoor vil holde en pressekonferanse i Askim fredag kl. 16.15 i forbindelse med konserten og slipp av sin nye radiosingel.

Festival ut helgen

Kraftfestivalen er Østfolds største kultur- og musikkfestival og foregår fra 15. til 19. august.

I tillegg til Kohinoor, vil også artister som To Rustne Herrer, Soul Incorporated, Morten Abel og Bo Kaspers Orkester spille.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober