Køet rundt kvartalet for Charlie Hebdo

OSLO (NRK): Et hundretalls mennesker sto fredag i kø for å sikre seg et av de rundt 170 eksemplarene av Charlie Hebdo som i ettermiddag ble lagt ut for salg i Oslo. På under én time var alle bladene revet vekk.

I kø for å kjøpe Charlie Hebdo

LANG KØ: Flere interesserte bladkjøpere hadde i firetida fredag stilt seg opp utenfor Narvesen i Stortingsgata, der rundt 170 Charlie Hebdo-blader blir lagt ut for salg i ettermiddag.

Narvesen opplyste tidligere i ettermiddag til NRK at de hadde fått inn rundt 170 eksemplarer av det franske satiremagasinet Charlie Hebdos siste utgave.

Rundt 17.45-tiden var alle bladene solgt, forteller NRKs reporter på stedet.

– Det har gått veldig rolig og ryddig for seg, og vi vil gjerne takke de som har stått i kø og bidratt til dét, sier kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convencience, som eier Narvesen-kjeden.

Håvik sier kjeden ennå ikke har tatt stilling til om de vil forsøke å få inn flere eksemplarer av det ettertraktede bladet.

Enorm interesse

Interessen for bladet har vært enorm etter at væpnede menn forrige onsdag stormet redaksjonslokalet og drepte åtte redaksjonsmedlemmer, blant dem redaktør Stéphane «Charb» Charbonnier.

Ukas utgave blir utgitt i millionopplag og distribuert verden over. Likevel har det flere steder vært vanskelig å få tak i bladet.

Ved halv fem-tiden fredag hadde det samlet seg rundt 100 mennesker i kø utenfor Narvesens lokaler ved Nationaltheatret i Oslo.

Allerede før salget åpnet var det et stort sikkerhetsoppbud på stedet, med flere sivile politifolk og private sikkerhetsvakter til stede.

Utsolgt på få minutter

VENTET LENGE: Wenche fra Oslo stilte opp utenfor Narvesen klokken elleve, og holdt på å gi opp underveis.

Har ventet siden elleve

Wenche fra Oslo var en av de første som sikret seg et eksemplar.

– Det er viktig å stå opp for ytringsfriheten og tørre å kjøpe det. og så er det en hyllest til de som jobbet i Charlie Hebdo som ble myrdet så bestialsk i Paris, sier kvinnen, som har stått i kø siden i formiddag.

– Jeg kom hit klokken elleve, og har holdt på å gi opp innimellom, fordi ingen viste når bladet kom eller om det kom. Men det var en liten kjerne av oss her som holdt ut, og det er jeg veldig glad for nå, forteller hun.

Nå skal hun ta først lese bladet, og deretter ta godt vare på det.

– Dette er jo historisk, som det første nummeret etter det forferdelige drapene, så dette blir arkivert hjemme hos meg!

Fikk det siste eksemplaret

SISTEMANN: Kunden som fikk det siste eksemplaret fredag, slapp unna med kun en time i kø.

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters