Hopp til innhold

Kodenavn Hunter

2008-sesongen av Kodenavn Hunter er en frittstående fortsettelse av serien som ble en knallsuksess da den ble vist i fjor.

Hunter-gruppa
Foto: Fredrik Arff

Hunter-teamet ble etablert for å jobbe mot et organisert, kriminelt miljø i Oslo og med forgreininger til Spania. Etter at oppdraget ble løst skal nå teamet legges ned.

Mordet på T-banestasjonen

SELVMORDSBOMBER: Bjørn (Mads Ousdal) og hans makker, Ola, er første bil på stedet og som eneste sivile enhet , blir de sendt ned på perrongen for å identifisere den antatte selvmordsbomberen.

Foto: Hillestad / NRK

Så rykker politiet ut for å stoppe en antatt selvmorsbomber på stortinget t-banestasjon i Oslo. Aksjonen går galt, og amatørbilder av politispanerne som er først på stedet finner veien til Dagsrevyen. Når også landets største avis slår saken opp med bilder fra aksjonen på forsiden, er skandalen er et faktum.

Politiet gjør imidlertid interessante funn på selvmordsbomberen, og ting tyder på at man også denne gangen står overfor en sak som politiet ikke kan løse med sine ordinære ressurser. Hunter-gruppa blir reaktivert, og gruppas sjef Dan Wester, får i oppdrag å løse gåten rundt selvmordsbomberen.

På grunn av mistanken om terror, kobles også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) inn i saken. Deres politispesialist i terrornettverk, Ulrik Berg, blir en del av Hunter-gruppa.

Kodenavn Hunter plakat

HUNTER-GRUPPA: Hunter-gruppa blir reaktivert, og gruppas sjef Dan Wester, får i oppdrag å løse gåten rundt selvmordsbomberen.

Foto: Fredrik Arff Layout: Jan Neste

Også denne gangen fører Hunter-gruppas spaning og etterforskning dem over landegrensene. De har ikke bare én rød tråd å følge, snarere et komplisert flettverk av spor, mistanker, antydninger og gåter.

Serieskaper, manusforfatter og regissør Jarl Emsell Larsen har drevet grundig og omfattende research for å skape det universet Dan Wester, Bjørn Rønningen, Gisela Söderlund, Sigrid Evjen, Øystein Sæther og Ulrik Berg beveger seg i.

Du kan lese mer om dette arbeidet her

Jarlen av Hunter

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.