NRK Meny
Normal

Knut Ove først ut av Anno: – Jeg hadde ryggrad til å takle det

Knut-Ove ble valgt til førsteduellant, og måtte se seg slått av Enok i fekteduell. Dermed ble han den første som måtte forlate Anno.

Tore, Knut-Ove og Carl-Arne

Knut Ove i midten, sammen med Tore og Carl-Arne.

Foto: STRIX / NRK

– Det var kanskje ikke så dumt at jeg gikk ut, de yngre hadde nok tatt det tyngre enn meg. Jeg har vært ute en vinternatt før, og hadde ryggrad til å takle det, sier Knut Ove til NRK.no.

Selv om det ble et kort opphold for Knut Ove, som er fra Bergen, er han likevel fornøyd med deltakelsen sin i Anno.

– Jeg fikk indrefileten av opplevelsen, det var fantastisk. Jeg fikk det aller beste ut av det, alle var positive, åpne og hyggelige, sier han.

Fysisk utfordring

At det var Knut Ove som ble valgt til førsteduellant kom ikke som noen overraskelse på han.

– Det var veldig mye fysisk arbeid i starten, og jeg tok det kanskje litt mer med ro enn de andre. Jeg hadde planer om å ligge lavt i terrenget, mens flere av de yngre deltakerne jobbet veldig hardt i timevis, sier han.

Når det var Enok som tapte turneringen, skjønte han raskt av slaget mest sannsynlig var tapt.

– Han kunne jo fekte fra før!

Enok vant komfortabelt, og Knut Ove ble dermed førstemann ut av Anno.

(Saken fortsetter etter videoen)

Knut Ove blir valgt til førsteduellant av Madeleine i Anno.

Knut Ove får vite at han er førsteduellant

Meldte seg ut av 2014

Det var sønnen til Knut Ove som foreslo at han skulle melde seg på Anno. Andre juledag i 2013 opplevde han å miste kona, som var barndomskjæresten hans.

– Det skjedde en tragedie, så jeg trengte en pause og meldte meg litt ut av 2014. Jeg var på kitekurs på Hardangervidda, og jeg meldte meg på Anno.

Nå ser han tilbake på uka i Anno som en flott opplevelse.

– I min jobbsituasjon var det jo bra at jeg kom raskt kom tilbake på kontoret, vi måtte jo organisere at jeg var borte. Det ble bare som en litt langt sommerferie, vekk fra alt, og borte fra mobiltelefon og rettssaker, sier Knut Ove, som jobber er advokat med egen praksis.

– Nå sitter jeg bare igjen med hyggelige ting fra Anno. Det hadde jo vært greit å være med litt lenger, men det er nok verre å ryke etter 5–6 uker, sier han.

Flere kulturnyheter