Knausgård skal regisseres av Oscar-vinner

Den prisbelønte regissøren Alexander Payne skal etter planen filmatisere Karl Ove Knausgårds reiseartikler, som sto på trykk i New York Times.

Karl Ove Knausgård gjør det stort i USA.

SUKSESS: Karl Ove Knausgård har gjort det meget bra i USA med sin Min Kamp-serie. Nå skal et av hans manus, som sto på trykk i New York Times, bli til film.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Det er Aftenposten som melder dette, og de siterer nettstedet Indiewire.

Det er Knausgårds to reiseartikler «My Saga», som sto på trykk i New York Times i 2015, som etter planen skal filmatiseres. Serien beskriver på komisk og selvutleverende vis Knausgårds reise i vikingenes fotspor vei til Nord-Amerika.

Les del 1 og del 2 hos New York Times.

Karl Ove Knausgård ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Stjerneregissør

Alexander Payne

SKAL REGISSERE KNAUSGÅRD: Alexander Payne.

Foto: NATI HARNIK / Ap

Og det er ingen hvem som helst som etter planen skal ha regi: Alexander Payne vant Oscar for beste adapterte manus i 2004 for filmen «Sideways», og gjorde det samme i 2011 for filmen «The Descendants», med George Clooney i hovedrollen.

Han har også regissert filmene «Nebraska» og «About Schmidt».

Bona Fide Productions har sikret seg rettighetene til manuset. Albert Berger i produksjonsselskapet sier til Variety at han oppdaget Knausgårds artikler på en flytur til Skandinavia, og at han da gikk i gang med å sikre seg rettigheter til manuset.

Regissør Payne ble valgt fordi han behersker sjangeren om å lage roadtrip-komedier.

– Jeg tror at Alexander har den perfekte følsomheten til å lage en komedie om kulturelle misforståelser, sier han til Variety.

Knausgård i New York Times

SLÅTT STORT OPP: Karl Ove Knausgårds todelte artikkel «My Saga» fikk mye spalteplass i New York Times' søndagsmagasin. Her fra nettutgaven.

Foto: Nytimes.com / Skjermbilde

Leter etter manusforfatter

Produsentene skal nå være på jakt etter en skandinavisk manusforfatter som kan gjøre Knausgårds artikler om til filmmanus.

Knausgårds forlegger, Geir Berdahl i Oktober, har sagt dette om serien som sto på trykk i New York Times:

– New York Times ringte og ville at Karl Ove skulle skrive en artikkel i en serie om da vikingene kom til Newfoundland. Avisen ønsket 5000 tegn, men artikkelen ble mange ganger så lang. De kuttet den så litt ned og delte den i to. Det er første gangen de har gjort.

Kulturstrøm

  • Unge musikanter holdt festkonsert

    Kongeparet var denne uka vertskap for Oslo kommunes 17. mai-konsert på Oscarshall på Bygdøy. Formålet er å lage en arena for unge talenter innen musikk, dans, teater og sang. Elever fra blant annet Oslo kulturskole, Edvard Munch, Foss og Hartvig Nissens videregående skole deltok.

    Kongeparet på konsert
    Foto: Torstein Bøe / NTB