Hopp til innhold

Knausgård skal regisseres av Oscar-vinner

Den prisbelønte regissøren Alexander Payne skal etter planen filmatisere Karl Ove Knausgårds reiseartikler, som sto på trykk i New York Times.

Karl Ove Knausgård gjør det stort i USA.

SUKSESS: Karl Ove Knausgård har gjort det meget bra i USA med sin Min Kamp-serie. Nå skal et av hans manus, som sto på trykk i New York Times, bli til film.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Det er Aftenposten som melder dette, og de siterer nettstedet Indiewire.

Det er Knausgårds to reiseartikler «My Saga», som sto på trykk i New York Times i 2015, som etter planen skal filmatiseres. Serien beskriver på komisk og selvutleverende vis Knausgårds reise i vikingenes fotspor vei til Nord-Amerika.

Les del 1 og del 2 hos New York Times.

Karl Ove Knausgård ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Stjerneregissør

Alexander Payne

SKAL REGISSERE KNAUSGÅRD: Alexander Payne.

Foto: NATI HARNIK / Ap

Og det er ingen hvem som helst som etter planen skal ha regi: Alexander Payne vant Oscar for beste adapterte manus i 2004 for filmen «Sideways», og gjorde det samme i 2011 for filmen «The Descendants», med George Clooney i hovedrollen.

Han har også regissert filmene «Nebraska» og «About Schmidt».

Bona Fide Productions har sikret seg rettighetene til manuset. Albert Berger i produksjonsselskapet sier til Variety at han oppdaget Knausgårds artikler på en flytur til Skandinavia, og at han da gikk i gang med å sikre seg rettigheter til manuset.

Regissør Payne ble valgt fordi han behersker sjangeren om å lage roadtrip-komedier.

– Jeg tror at Alexander har den perfekte følsomheten til å lage en komedie om kulturelle misforståelser, sier han til Variety.

Knausgård i New York Times

SLÅTT STORT OPP: Karl Ove Knausgårds todelte artikkel «My Saga» fikk mye spalteplass i New York Times' søndagsmagasin. Her fra nettutgaven.

Foto: Nytimes.com / Skjermbilde

Leter etter manusforfatter

Produsentene skal nå være på jakt etter en skandinavisk manusforfatter som kan gjøre Knausgårds artikler om til filmmanus.

Knausgårds forlegger, Geir Berdahl i Oktober, har sagt dette om serien som sto på trykk i New York Times:

– New York Times ringte og ville at Karl Ove skulle skrive en artikkel i en serie om da vikingene kom til Newfoundland. Avisen ønsket 5000 tegn, men artikkelen ble mange ganger så lang. De kuttet den så litt ned og delte den i to. Det er første gangen de har gjort.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)