NRK Meny
Normal

Knallstart på Stones-salg

Billettsalget til Rolling Stones-konserten på Valle Hovin onsdag 8. august fikk en knallstart mandag morgen.

Mick Jagger og Keith Richards - The Glimmer Twins
Foto: K.M. CANNON / AP

Salget startet klokka 9 og i løpet av de første tjue minuttene var 20.000 billetter solgt.

- Vi solgte ut Metallica (Valle Hovin 10. juli, red.anm.) til klokka 12 da de billettene ble lagt ut ute, men det er et helt annet publikum. Dette går nok treigere. Vi er ikke så raske i vår alder, sier promotor Rune Lem i Gunnar Eide Concerts til NTB.

Over halvveis

Arrangøren kan selge i alt 40.000 billetter og ved 11.30-tiden mandag var det solgt 25.000 billetter.

- Vi klager ikke. Det vil alltid være billetter igjen de nærmeste dagene uansett om du selger ut fordi det alltid vil være folk som ikke plukker opp billettene de har kjøpt, sier Lem.

Ingen reserver

Sist rockeveteranene var i hovedstaden var i 1998. Da ble også konserten holdt på Valle Hovin. I fjor valgte de Bergen og leverte en stor konsert for et utsolgt Koengen og 20.000 mennesker fredag 1. september.

Det blir ikke lagt ut flere billetter nærmere konsertdatoen i Oslo, slik arrangørene i Bergen gjorde i fjor høst for å hindre noe av svartebørssalget.

Kulturstrøm

 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Morten Krogvold
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren