Hopp til innhold

Knallstart på Stones-salg

Billettsalget til Rolling Stones-konserten på Valle Hovin onsdag 8. august fikk en knallstart mandag morgen.

Mick Jagger og Keith Richards - The Glimmer Twins
Foto: K.M. CANNON / AP

Salget startet klokka 9 og i løpet av de første tjue minuttene var 20.000 billetter solgt.

- Vi solgte ut Metallica (Valle Hovin 10. juli, red.anm.) til klokka 12 da de billettene ble lagt ut ute, men det er et helt annet publikum. Dette går nok treigere. Vi er ikke så raske i vår alder, sier promotor Rune Lem i Gunnar Eide Concerts til NTB.

Over halvveis

Arrangøren kan selge i alt 40.000 billetter og ved 11.30-tiden mandag var det solgt 25.000 billetter.

- Vi klager ikke. Det vil alltid være billetter igjen de nærmeste dagene uansett om du selger ut fordi det alltid vil være folk som ikke plukker opp billettene de har kjøpt, sier Lem.

Ingen reserver

Sist rockeveteranene var i hovedstaden var i 1998. Da ble også konserten holdt på Valle Hovin. I fjor valgte de Bergen og leverte en stor konsert for et utsolgt Koengen og 20.000 mennesker fredag 1. september.

Det blir ikke lagt ut flere billetter nærmere konsertdatoen i Oslo, slik arrangørene i Bergen gjorde i fjor høst for å hindre noe av svartebørssalget.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober