Hopp til innhold

Knallstart på lørdagskvelden

Glem Halvsju og Midt i smørøyet. Denne høsten blir det Krem nasjonal som innleder lørdagskvelden for hele familien.

Erik Solbakken
Foto: Ole Kaland / NRK

I åtte programmer serverer Erik Solbakken humor for hele familien, og allerede nå går det gjetord om musikkvideoene han skal servere oss lørdager kl. 18.30.

Kremen av NRK-ansatte digger Erik!

Det blir også komiske møter med gutter som lider av jentelusepidemi, Hannah fra Tana, bloggmannen AFV-Are (som lager sine egne ”Americas funniest homevideos”-klipp), og mye mer.

I studio opptrer kremen av norske artister med en ny vri, og publikum blir dratt med i spalten ”vitsedryss” og andre sketsjepåfunn, hvor ”ukas steinansikt” også skal kåres - i konkurransen hvor det er om å gjøre å ikke le.

Sendingene går både på NRK1 og på NRK Super. Og selvsagt kan du alltid se dem om igjen i Nett-TV.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)