Hopp til innhold

Knallstart på lørdagskvelden

Glem Halvsju og Midt i smørøyet. Denne høsten blir det Krem nasjonal som innleder lørdagskvelden for hele familien.

Erik Solbakken
Foto: Ole Kaland / NRK

I åtte programmer serverer Erik Solbakken humor for hele familien, og allerede nå går det gjetord om musikkvideoene han skal servere oss lørdager kl. 18.30.

Kremen av NRK-ansatte digger Erik!

Det blir også komiske møter med gutter som lider av jentelusepidemi, Hannah fra Tana, bloggmannen AFV-Are (som lager sine egne ”Americas funniest homevideos”-klipp), og mye mer.

I studio opptrer kremen av norske artister med en ny vri, og publikum blir dratt med i spalten ”vitsedryss” og andre sketsjepåfunn, hvor ”ukas steinansikt” også skal kåres - i konkurransen hvor det er om å gjøre å ikke le.

Sendingene går både på NRK1 og på NRK Super. Og selvsagt kan du alltid se dem om igjen i Nett-TV.

Kulturstrøm

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Alta-saken med artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen, får dermed prisen på 400.000 kroner.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd». (NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon
 • Motedesigneren Paco Rabanne er død

  Den spanske motedesigneren Paco Rabanne, kjent for sine eksentriske klesdesign er død 88 år gammel. Det bekrefter selskapet hans til nyhetsbyrået AFP. Han grunnla også et av verdens mest kjente parfymemerker.