Lindmo tilfredsstilte svigermor

Anne Lindmos nye talkshow satte seertallsrekord onsdag kveld. Men viktigst av alt: Svigermor var fornøyd.

Svigerfamiliens reaksjon etter at den kommende lørdagsdronningen Anne Lindmo valgte slektsnavnet som tittel på NRKs nye talkshow, var det eneste som kunne vippet programlederen av pinnen før gårsdagens premiere på «Lindmo».

Heldigvis var Lindmo-slekta blant de 609 000 seerne som likte hva de så i går kveld.

– Ja, svigermor var fornøyd, og neste uke kommer deler av slekta i studio som publikum, avslører Anne Lindmo til NRK.no dagen derpå.

Beste siden «Team Antonsen»

Kanalens nye talkshow kan vise til en sterk start. «Lindmo» følger i kjølvannet etter «Lilyhammer», og selv om de yngste seerne falt fra, kan programmet skilte med 609 000 seere.

Det gir en seerandel på 46,7 prosent i det aktuelle tidsrommet.

– Seertallene er de høyeste i denne sendeflaten siden «Team Antonsen» i 2004, så man må kunne kalle dette en god start, sier Tolonen.

Les også: – Er mest redd for hva svigermor vil mene

Se i Nett-TV: Se premieren på «Lindmo» om igjen her

Hos «Lindmo»-redaksjonen var det torsdag formiddag bare smil å se, ifølge prosjektleder Skjalg Solstad.

– Det føles helt fantastisk! Nå har vi spist kake, og er allerede i gang med å planlegge neste ukes program som skal være minst like bra som premieren, forteller han til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Jon Herwig Carlsen hos Anne Lindmo

SE VIDEO: Jon Herwig Carlsen var hedersgjest hos Anne Lindmo i første program.

God respons

Også publikum og TV-anmelderne ser ut til å være fornøyde etter premieren. Dagbladet trillet terningen til en femmer, mens VGs seere har landet på terningkast fire.

– Vi er minst like glade for alle de positive tilbakemeldingene vi har fått. Det er viktig for oss at folk ikke bare ser på programmet, men faktisk liker det de ser, sier Solstad.

Les også: Jon Herwig Carlsen avslører hemmeligheter

For «Lindmo» kan onsdagskveldene sees på som en oppvarming før det virkelig braker løs. Om seks uker tar «Skavlan» sommerferie, og da går Anne Lindmo & co inn i gullrekka på fredagskveldene frem til høsten.

– Det skal bli kolossalt gøy å flytte festen til fredagene i april og mai, stråler Lindmo.

Prosjektleder Solstad er imidlertid forsiktig med å spekulere for mye rundt hva dette kan bety for talkshowets seertall.

– Onsdags- og fredagskvelden er to helt forskjellige dager når det gjelder seermønsteret. Vi tar ingenting for gitt, og velger heller å fokusere på én uke av gangen, sier han.

Fra høsten av går «Lindmo» inn som et av programmene i den nye «lørdagsgullrekka».

Ny «Lilyhammer»-rekord

Gangsterkomedien fra Lillehammer fortsetter å holde på seerne, og hele 1 077 000 nordmenn fikk med seg gårsdagens episode på TV.

– Jepp, det er ny rekord igjen. Den serien går så det griner, bekrefter NRKs analysesjef Kristian Tolonen overfor NRK.no.

Les også: Se Little Steven synge Sinatra

Se i Nett-TV: Se ukens episode av «Lilyhammer» her

Hva synes du om premieren på «Lindmo»? Gi ditt terningkast her!

Kulturstrøm

  • Nasjonalarkiv retusjerte bilder

    USAs nasjonalarkiv tar selvkritikk etter at det retusjerte bilder fra den store kvinnemarsjen i 2017 til en utstilling. Bilder av plakater med kritikk av president Donald Trump ble retusjert. Utstillingen er nå trukket tilbake, melder Reuters.

  • Melodi Grand Prix: Delfinale 2

    Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel. I andre delfinale er det artister fra Øst-Norge som skal i ilden. I tillegg blir det opptreden fra forhåndskvalifisert finaleartist Didrik og Emil/Akuvi/Ulrikke/Tone Damli. MGP byr på ny musikk, deilige nostalgiske øyeblikk, og noen overraskelser. Programmet ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.