Knallgrønn ertesuppe

Ser maten god ut, smaker den også bedre. Så prøv Kokke-Lises fargerike ertesuppe med hvit fisk og pepperonichips til middag i dag.

Ertesuppe
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

 

500 g frosne grønne selskapserter

6 dl varm kylling- eller hønsekraft

4 sjalottløk eller 1 løk, finhakket

2 ss smør eller olivenolje

500 g hvit fiskefilet, torsk, kveite, steinbitt eller flyndre

noen tynne skiver pepperonipølse (15-20 skiver)

salt og pepper

eventuelt frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåte:

 

Legg pepperoniskivene ut på et stekebrett kledd med bakepapir og legg et lag bakepapir over. Legg et stekebrett eller lignende oppå slik at pepperoniskivene ligger i lett press. Stek dem ved 190 grader til skivene er sprøe som chips, ca 10 minutter.

Fres løken myk og blank i smør eller olje. Tilsett kraft og erter og la det hele få et oppkok. Kjør suppen jevn og fin med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i passende stykker og damp eller stek dem raskt i en varm teflonpanne med litt olje. Anrett suppen i dype tallerkener med fisken i midten. Pynt med pepperonichips og basilikumblader.

 

Tips:

God kraft er lik god suppe.

Rund gjerne av suppen med 4 ss matfløte. Eller kok opp og pisk litt fløte eller skummetmelk til luftig skum. Pynt suppen med skummet rett før servering.

Topp fisken med utkjernede tomater skåret i terninger eller tynne strimler blandet med frisk basilikum, litt olivenolje, salt og pepper. Eller bakt paprika. 

Sprøstekt chorizo, salami, spekskinke eller bacon kan lages på samme måte som pepperonichipsen.

Kulturstrøm