Hopp til innhold

Klovn skremmer innbyggerne i engelsk by

Ikledd klovnekostyme og full klovnesminke, står en ukjent person på gatehjørnene i Northampton i England og skremmer innbyggerne. Den mystiske klovnen har på tre dager fått over 30.000 følgere på Facebook.

Mystisk klovn i Northampton

Her står den ukjente klovnen langs veien med ballonger i en hånd, mens han vinker til forbipasserende med den andre.

Foto: Spot Northampton's Clown/Facebook

«Can you spot me around Northants?», er det eneste som står skrevet i beskrivelsen til Facebook-siden «Spot Northampton’s Clown».

Den mystiske klovnen har siden fredag den 13. vært å se rundt om i Northampton i England. Tilskuere har til og med meldt om at klovnen har ringt på folks dører og tilbudt seg å male beboernes vinduskarmer.

Nå spekuleres det i hvem som står bak det hele. Siden fredag har Facebook-siden fått over 30.000 medlemmer. (På kort tid har antallet steget med flere tusen). Noen roser klovnen for å ha nådd helt til nyhetssendinger i Australia, mens andre synes det antatte stuntet har gått for langt.

«This is too much for my 5 year old as his sister is scared talking about clown stories and telling us not to open the door....I’m a single parent and there are weirdo's out there... It's ok too dress up and have a laugh but not when children and mothers are now too scared to open their doors, and young children too scared to go to sleep.», skrev Heidi Spice i et innlegg på siden i dag.

Twitter-sensasjon

Den hittil anonyme klovnen har blitt sett bærende på ballonger eller en klovnebamse. På bare tre dager har han fått sin egen hashtag, #northamptonclown, på Twitter og er ellers et hett tema i sosiale medier. Stadig publiseres nye tweets om klovnen. Alex Wynick er en av dem som ikke lar seg skremme.

«Genuinely do not understand the fear of the Northampton Clown. It's just a guy with too much time on his hands.», skriver han på Twitter.

Men for dem som skulle lide av coulrofobi (fobi for klovner), er ikke klovnen noen spøk.

En studie gjort ved Universitetet i Sheffield viste at klovner er universelt mislikt av barn. Noen av dem syntes bilder av klovner var ganske skremmende.

For noen timer siden fikk klovnen sin egen Twitterkonto.

(Saken fortsetter etter bildet)

Laster Twitter-innhold

Gjennomtenkt?

Den ukjente klovnen som ser ut til å administrere Facebook-siden selv, og la for bare noen timer siden et innlegg som kan gi inntrykk av at han begynner å få kalde føtter.

«So glad there's a picture from last night. I didn't wear my clown shoes as they've got holes in them from all the drains I've been climbing into...(…) I «haven't» been knocking on houses and asking to paint window sills!? I may have to change my appearance as the actor in that 'Local Clown' film has the same costume as me. If what i am doing does get too much for people, I will have to stop.»

Over 400 personer har i skrivende stund kommentert innlegget. De fleste med en oppfordring til å fortsette. Kanskje klovnen i Northampton kommer et sted i nærheten av deg?

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB