NRK Meny
Normal

KLM samlet igjen for å hylle torsken

35 år siden forrige innspilling kommer det en ny versjon av KLM-klassikeren «Torsken kommer». Komiker Jon Niklas Rønning erstatter avdøde Trond Kirkvaag.

innspilling på kaien ved sørenga, fiskebåt, Se torsken, regissør, vifter med torsk,

Fra venstre: Jon Niklas Rønning, Knyt Lystad og Lars Mjøen. De to sistnevnte var en del av humorgruppa KLM sammen med Trond Kirkvaag.

Initiativet bak nyinnspillingen kommer fra Norges Bank, som ønsker oppmerksomhet rundt de nye sedlene som kommer 30. mai.

På 200-lappen er det nemlig avbildet en torsk.

– Det er en ære å få være med på dette. Mye av det jeg selv har gjort som komiker er inspirert av KLM. Og «Torsken kommer» er jo en skikkelig klassiker. Nærmest folkeie, sier komiker Jon Niklas Rønning.

– Han er kanskje den beste komikeren i år, bortsatt fra oss, innenfor temaet torsk, fleiper Knyt Lystad.

KLM vs. Egner

Teksten til den kjente fiskehymnen ble skrevet av KLM selv. Men melodien er en fransk melodi som med engelsk tekst ble spilt inn på plate av Little Peggy March i 1963. Da under navnet «I Will Follow Him».

Torsken kommer, av KLM

ORIGINALEN: Her er den originale versjonen av fiskecabareten «Torsken kommer».

– Hver gang det er snakk om torsk i Norge spilles denne låta. Til Torbjørn Egners etterfølgere sin store fortvilelse, siden han også skrev en sang om en kjent lofottorsk. Som er født i Henningsvær, smiler Lystad.

Ny vri

KLM, eller LMR som de kaller seg med Rønning på laget, avslører at de har en overraskende vri på denne versjonen av sangen.

Mer enn det kan vi ikke røpe, sier de.

Men så røper de litt likevel.

– Det vil ikke handle om norske kroner. Men torske kroner. Og så skal Rønning være DJ Codfather i videoen, avslører gutta.