Klipper bort omstridte scener fra «Call Girl»

Den omstridte svenske filmen «Call Girl» klippes ned for å imøtekomme kritikken fra Palme-familien. Filmskaperne er blitt beskyldt for å fremstille Olof Palme som en pedofil sexkjøper.

Pressebilde til filmen Call Girl

«Call Girl» beskriver blant annet miljøet rundt en svensk statsminister på 70-tallet. Norske Sven Nordin (bak til høyre) har en rolle som hallik i filmen.

Foto: Jukka Male / Garagefilm

OLOF PALME

Familien til tidligere statsminister Olof Palme har reagert på den tydelige koblingen mellom Palme og en statsminister som kjøper sex av mindreårige i filmen.

Foto: - / AFP

Familien til den tidligere svenske statsministeren har tidligere prøvd å gå rettens vei for å få stoppet filmen, uten å vinne fram.

De har reagert på hvordan filmen blander historiske referanser og fiksjon, og hvordan en rollefigur i filmen som tydelig minner om Palme kjøper sex av en mindreårig jente.

Nå har filmselskapet ifølge Svenska Dagbladet gått med på å klippe bort den mest omstridte scenen fra filmen, etter presset fra familien.

– Grunnløse påstander

Handlingen i «Call Girl» finner sted i 1976, og følger blant andre bordellmammaen Dagmar Glans, spilt av Pernilla August.

En stor del av filmen skildres fra perspektivet til et par mindreårige prostituerte.

Palme-familiens advokat, Lars Viklund, forteller at filmen klippes ned som følge av et forlik de har inngått med folkene bak filmen.

– Forliket med filmskaperne går ut på at de forklarer at påstandene om at Olaf Palme hadde noe seksuelt forhold i tilknytning til bordellmammaffæren er grunnløse, og at de tydeliggjør dette gjennom å klippe i scenen i filmen som er opphavet til påstanden, sier Viklund til svd.se.

Forliket innebærer også at Palme-familien legger saken bak seg, og at de ikke fremsetter noen ytterligere krav mot filmskaperne.

Fornøyde

«Callgirl» er allerede tatt av plakatene på svenske kinoer, så endringene blir først og fremst gjeldende for DVD-utgivelsen, utenlandslanseringen og TV-visninger.

– Familien Palme har sett og godkjent den nye versjonen, og de er fornøyde med hvordan den er blitt, sier advokat Viklund.

De norske skuespillerne Kristoffer Joner og Sven Nordin har begge roller i den svenske filmen.

Her kan du se traileren til «Call Girl»:

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix