Hopp til innhold

Kler seg ut som tegneseriefigurer

Rakel Arntzen leser ikke bare tegneserier. 20-åringen kler seg også ut som sine favorittfigurer og leker sammen med likesinnede.

Rakel Arntzen

En gang i året møtes alle landets cosplayere i Oslo. Her er Rakel Arntzen i nonnekostymet hun selv har sydd.

Foto: NRK

Rakel Arntzen elsker japanske tegneserier, såkalt manga og animé.

I Stavanger er hun del av et lite miljø på rundt etthundre ungdommer som jevnlig møtes for å kle seg ut og spille ut scener fra kjente serier. Mange av dem lærer seg ord og uttrykk på japansk.

Se: Rakel kler seg ut

- Det heter cosplay, sammensatt av costume og play, forklarer Rakel. Først synes jeg det var veldig sært. Men nå når jeg ser hvor lik man kan bli figurene er det skikkelig kult.

Rakel syr alle kostymene selv. En gang i året møtes cosplayere fra hele landet i Oslo for å inspirere hverandre og selge hverandre utstyr.

Rakel Arntzen

Rakel Arntzen kledd ut som figuren Zora som slåss med en diger nøkkel.

Foto: NRK

- Det er en tilhørighetsgreie. Vi er jo fans av det samme. Hvis jeg møter en gjeng og det er én der som er interessert i manga, så er vi "homies" med en gang.

For Rakel Arntzen har lidenskapen for mangakostymer gitt henne et ønske å kunne kombinere jobb og hobby.

- Drømmen er å leve av kostymeoppdrag. Og ikke bare for cosplay.

Kommer du ikke til å vokse ut av dette?

Nei, det er ikke bare ungdommer som driver med cosplay. Det er litt eldre og voksne også. Jeg kommer ikke til å gå lei med det første. Men når jeg blir 80 er det nok slutt.

Se Rakel i Migrapolis onsdag på NRK1 kl 22.25

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.