Kler seg ut som tegneseriefigurer

Rakel Arntzen leser ikke bare tegneserier. 20-åringen kler seg også ut som sine favorittfigurer og leker sammen med likesinnede.

Rakel Arntzen

En gang i året møtes alle landets cosplayere i Oslo. Her er Rakel Arntzen i nonnekostymet hun selv har sydd.

Foto: NRK

Rakel Arntzen elsker japanske tegneserier, såkalt manga og animé.

I Stavanger er hun del av et lite miljø på rundt etthundre ungdommer som jevnlig møtes for å kle seg ut og spille ut scener fra kjente serier. Mange av dem lærer seg ord og uttrykk på japansk.

Se: Rakel kler seg ut

- Det heter cosplay, sammensatt av costume og play, forklarer Rakel. Først synes jeg det var veldig sært. Men nå når jeg ser hvor lik man kan bli figurene er det skikkelig kult.

Rakel syr alle kostymene selv. En gang i året møtes cosplayere fra hele landet i Oslo for å inspirere hverandre og selge hverandre utstyr.

Rakel Arntzen

Rakel Arntzen kledd ut som figuren Zora som slåss med en diger nøkkel.

Foto: NRK

- Det er en tilhørighetsgreie. Vi er jo fans av det samme. Hvis jeg møter en gjeng og det er én der som er interessert i manga, så er vi "homies" med en gang.

For Rakel Arntzen har lidenskapen for mangakostymer gitt henne et ønske å kunne kombinere jobb og hobby.

- Drømmen er å leve av kostymeoppdrag. Og ikke bare for cosplay.

Kommer du ikke til å vokse ut av dette?

Nei, det er ikke bare ungdommer som driver med cosplay. Det er litt eldre og voksne også. Jeg kommer ikke til å gå lei med det første. Men når jeg blir 80 er det nok slutt.

Se Rakel i Migrapolis onsdag på NRK1 kl 22.25

Kulturstrøm

  • Smittet på kulturarrangement

    Kommuneoverlegen i Eidsvoll og Hurdal har testet positivt etter å ha deltatt på et kulturarrangement fredag, melder Eidsvoll kommune. Kommuneoverlege Carl Magnus Jensen er fullvaksinert og han sier han ble ganske overrasket over testresultatet. Han oppfordrer de som var tilstede på Feiringspillet om å teste seg dersom de merker symptomer.

  • Musikkfestival dropper DaBaby

    Musikkfestivalen Lollapalooza lar ikke lenger artisten DaBaby opptre på festivalen som holdes i Chicago. – Lollapalooza var grunnlagt på mangfold, inkludering, respekt og kjærlighet. Derfor skal ikke DaBaby lenger fremføre på Grant Park i kveld, skriver festivalen på Twitter.

    Rapperen har blitt kritisert for hans kommentarer om HIV under en opptreden forrige uke. Blant annet sa artisten Elton John at det bidrar til stigma og diskriminering.