Hopp til innhold

Hvorfor bør du kjøpe boble?

Her er fem grunner for å skaffe seg boble, hentet fra klassiske TV-reklamer.

VW Boble
Foto: HEINZ DUCKLAU / AP

VW var smarte. De donerte blant annet flere biler til det amerikanske politiet, for senere å lage reklame av hvor mye hyggeligere folk anså politiet når de kjørte rundt i en Pelle.

Utover dét var ikke VW sene om å kalle sin egen bil for stygg, og skryte av at det ikke fantes noen biler som var like enkle og holdbare.

5. Anbefalt av kjendiser

Når en diva som Zsa Zsa Gabor, og ikke minst hennes mor, kan kjøre boble, så kan vel du?

Men når sant skal sies spørs det vel om hun egentlig liker den lille folkevognen.

4. Van(n)vittig kvalitet

Vi anbefaler deg ikke å gjøre dette med din egen boble, men det er jo greit å vite at det ordner seg, selv om du skulle stå ovenfor en kanel uten ferje- eller broforbindelse.

3. Italiensk design

Bobla ble produsert i over 21 millioner eksemplarer fra 1936 til 2003, før produksjonsstans i Mexico. I løpet av perioden var det få estetiske forandringer, noe VW var stolte av.

For ordens skyld. Det var Porsche som sto for linjene til bobla, svært inspirert av tsjekkiske Tatra T97 . Faktisk så inspirert, både teknisk og utseendemessig, at de endte opp med å betale et stort erstatningsbeløp da anklagene om kopiering ble tatt opp igjen etter krigen.

2. Den går sakte, men sikkert

Du kjenner sikkert eventyret "Haren og skilpadda", og dét var tydeligvis inspirasjonsskilden til denne reklamen.

1. Gir fordeler ved arveoppgjør

Til slutt litt nyttig lærdom fra avdødd millionær. Det finnes to gode måter å få mer penger å rutte med: tjene mer og begrense utgiftene.

Kulturstrøm