NRK Meny

Klart for sjette sesong av OITNB

Tilhengere av serien «Orange Is the New Black» kan glede seg over at det nå snart er klart for sjette sesong av serien, skriver Variety. Sesongen har premiere i slutten av juli. TV-serien er basert på en selvbiografisk bok av Piper Kerman, «Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison» (2010). NRKs anmelder beskrev sesong fem av serien som knallgod, og ga den terningkast fem.

Taylor Schilling i “Orange is the New Black” sesong 2
Foto: JoJo Whilden for Netflix

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix