NRK Meny
Normal

Nå skal regnet sjekkes

Nå har startskuddet gått for det som vil bli Norges største værdugnad. Regnsjekken er igang over hele landet og vi vil gjerne se og høre hvordan det går med deg og dine målinger!

Nedbørsmåler
Foto: Svein Haaland / NRK

Nå har Per Olav børstet støvet av regnmåleren sin fra i fjor og er klar for Regnsjekken. Hver eneste morgen hele uka kommer han til å sjekke målebegeret sitt, skriver ned hvor mye regn som har kommet, registrerer resultatet sitt på Regnsjekkens egen nettside .

Etterpå tar han en titt på termometert for å se hvor varmt / kaldt det er og skriver inn det også.

Daglig nettrapport

Flere tusen andre regnsjekkere over hele landet kommer til å gjøre akkurat det samme, og det dere seere gjør, kommer Per Olav til å fortelle om hver eneste dag her på nettet. Da får dere vite hvor det har regnet mest og hvor det har regnet minst. I tillegg vil vi gjerne ha bilder og video av dere når dere sjekker regnet. Så send inn på mail til Newton  eller last opp film og bilder på Newtons egen videoside .  

Se innslag. Frosta skole er klar for Regnsjekken

Slik gjør du det

Så har du en regnmåler fra i fjor, er det bare å ta den med ut i hagen og sette den opp slik eksperten forklarer Per Olav . Og så er det bare å vente på dråpene fra oven. 

Hver eneste morgen må du så gå ut og se etter hvor mye regn som er kommet i måleren din. Du noterer tallet og registrerer det på  Regnsjekkens egen nettside . Hvis du har lyst, kan du også ta en titt på termometret og registrere temperaturen der du bor.

Ekspertene gleder seg

Værekspertene vil gjerne vite begge deler og gleder seg nå skikkelig til å komme igang. De håper enda flere vil delta i år enn i fjor.

Se: Slik gikk det med Regnsjekken i fjor  

Allerede nå kan du gå inn på nettsidene og sjekke resultatene . Og hvis du har lyst til å delta selv, men mangler regnmåler, kan du lage din egen regnmåler .

 

Les også: Sjekker regnet landet rundt

 

Per Olav Alvestad

Per Olav har regnmåleren klar

Foto: Ingrid Wold / NRK