NRK Meny
Normal

– Det blir samme gamle gnålet

Tore, Steinar og Bjarte er mandag klare med sendinger på NRK P13. – Nå får jeg kolleger som bare er ti år yngre enn meg og ikke 30, sier Bjarte Tjøstheim.

Drops- og pastilltesten, Kortfilmkonsulentene og Postkassen, postkassen, postkassen

HØR RADIORESEPSJONEN: RR startet sine sendinger på NRK P13 mandag 18. august. Hør premieresendingen her.

Etter å ha herjet eteren på NRK P3 i sju år, flytter Radioresepsjonen programmet sitt til NRK P13 fra og med mandag 18. august.

NRK.no fikk stilt trioen seks spørsmål via e-post i forkant av premieren.

– Endelig Genesis

– Hvordan blir det å sende på P13?

Tore:

– Det føles veldig naturlig.

Genesis, Phil Collins, Tony Banks og Mike Rutherford

ENDELIG GENESIS I RR: Bjarte Tjøstheim jubler over endelig å kunne spille musikken til Phil Collins (t.v.), Tony Banks og Mike Rutherford i Radioresepsjonen.

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Steinar:

– Det blir i hvert fall færre lyttere, det skal være sikkert. Men det gjør ikke noe. De som vil høre på oss finner oss, tror vi. Det er gøy for oss å bli assosiert med DAB+, som jo fortsatt er litt nytt for mange. Vi var jo det første radioprogrammet som ble lagt ut som podkast i Norge, så vi føler at vi er bittelittegrann innovative.

Bjarte:

– Det blir megastas! Gleder meg veldig! Tenk nå kan vi spille Genesis og Steely Dan i programmet vårt. Og nå får jeg nye kolleger som bare er ti år yngre enn meg, og ikke 30 som i P3.

– Hva er annerledes med å jobbe i P13 kontra å jobbe i P3?

Tore:

– Alderen til Bjarte blir ikke et morsomt poeng lenger.

Steinar:

– Det blir annerledes å ha en uttalt målgruppe som er jevngamle med oss, og ikke yngre enn oss. Det blir uvant å ikke måtte forklare eldgamle referanser fordi vi må anta at lytterne vet hva vi snakker om.

Bjarte:

– På lufta blir det mye det samme. P13 bruker også mikrofoner og hodetelefoner. Men av lufta er det store forskjeller. I P13 er det kontorer og ikke åpent kontorlandskap som i P3. Jeg hater åpent kontorlandskap!

– Radioresepsjonen har fått et ganske fint kontor, som dessverre er lokalisert veldig langt fra nærmeste toalett. Hvilket byr på utfordringer for en gammel mann som meg. Så fort jeg har noe på gang, må jeg begynne å gå for å rekke fra i tide. Nok om meg.

Slik hørtes det ut da Radioresepsjonen testet ut sitt nye NRK P13-studio:

Nye spalter og ny softgun

– Hva er nytt i programmet denne sesongen?

Tore:

– Nå som vi er blitt gamle grinebitere har vi blant fått inn et nytt segment som heter Irritasjonsspalten. Og i tillegg til en storstilt jakt på verdens beste pastill skal vi også konkurrere i å lage det beste kortfilmmanuset.

Slik lager Tore Sagen pastilltestjingelen

SLIK BLE DEN LAGET...: Se bakomfilmen til produksjonen av jingelen til den nye drops- og pastilltesten. Hør det ferdige produktet lenger ned i saken!

Steinar:

– Det blir blant annet den kjempekontroversielle Drops- og Pastilltesten, der vi kategorisk går gjennom det som er å oppdrive av norskprodusert sugeprodukter, hvis det er lov å si. Endelig skal vi komme til bunns i det ultimate dropset og pastillen. Det blir også en post vi har kalt Kortfilmkonsulentene, der én av resepsjonistene presenterer et kortfilmsynopsis, hvorpå de to andre skal bestemme hvor mye penger kortfilmen skal få i offentlig støtte på en skala fra én til én million kroner. En post vi har veldig tro på.

– Så blir det endel andre ting, selvfølgelig. Sjokkruletten og skyting på slutten av sendingen beholder vi. Ny softgun er innkjøpt på Nordbysenteret over svenskegrensa.

Radioresepsjonen prøver ut ny softgun

NY SOFTGUN: Etter mye om og men fikk Steinar testet det nye skytevåpenet fra Nordbysenteret på Bjarte. Se hvordan det gikk.

Bjarte:

– Vil ikke røpe alt, men kan si såpass at vi har store forventninger til vår nye internasjonale drops- og pastilltest. Så det er bare å begynne å sende inn. Men vi tar kun imot lukkede og forseglede esker og pakninger.

– Vi skal også prøve oss på kortfilmmanus i vår nye post post post som heter Kortfilmkonsulentene. Men slapp av, vi har beholdt Postkassen Postkassen Postkassen og Stavmikseren.

Jinglen til Radioresepsjonens Pastilltest

.. OG SLIK BLE DET: Og her er det endelige produktet, i en fisefin multimediell produksjon signert Bjarte Tjøstheim.

– Blir programprofilen endret nå som målgruppa til kanalen er eldre?

Tore:

– Vi vokser med lytterne, så det blir ingen bevisste valg fra vår side.

Steinar:

– Ikke nevneverdig, nei.

Bjarte:

– Nei, vi endrer ikke på programprofilen, bare litt på musikkprofilen, ellers blir det det samme gamle gnålet.

– Folk med ekte jobber

– Så hvem er den typiske P13-lytteren slik dere ser det?

Tore:

– Jeg ser for meg at P13-lytterne er de som står utenfor utestedene og røyker og prater om kultur som er for smal for P3 og for bred for P2.

Steinar:

– Litt en blanding av Danse-Adil, Kurt Nilsen og Sandra Borch bortsett fra at personen ikke er kjendis, men jobber som tømrer.

Kurt Nilsen, Adil Khan og Sandra Borch

ERKELYTTEREN: Steinar Sagen mener den typiske NRK P13-lytteren er en blanding av disse tre, bortsett fra at personen ikke er kjendis, men tømrer.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Erlend Aas / NTB scanpix

Bjarte:

– Folk som har ekte jobber, og som har på seg kjeledresser og hjelm. Som har med seg matpakken sin i en gammel rød matboks. Og oppi boksen, sammen med maten, ligger det en lapp fra kjæresten. På lappen står det, «Egget er bløtkokt. Egget er bløtkokt.»

– Og hva kan lytteren vente seg mandag?

Tore:

– Jeg tror tempoet kan bli litt høyt den første tiden. Vi har mye som må ut før vi er tilbake i marsjfart.

Steinar:

– Tre snakkekåte, middelaldrende menn som er lykkelige for å være på lufta igjen. Hvis det heter «lufta» på DAB+ da.

Bjarte:

– Tre skravlekåte idioter som ikke har laget radio sammen på en stund. Så jeg tror ikke du skal forvente deg så mye musikk akkurat, for å si det sånn.

Radioresepsjonen hører du på NRK P13 mandag - torsdag kl 11.03.

Fra og med mandag 18. august 2014 er Radioresepsjonen å finne på NRK P13 - Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim.

KLART FOR NY KANAL: Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim flytter Radioresepsjonen til NRK P13 fra og med mandag 18. juli.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP