NRK Meny
Normal

Klarer Ørnulf å fly?

Solveig hentet Ørnulf i et reir i Norge og sendte ham til Skottland. Nå reiser hun etter for å se hvordan han har det og for å slippe ham fri.

Solveig Hareide og ørneungen

TRYGG: Ørnungen Ørnulf i trygge henger hos Solveig Hareide. Etter at han ble hentet ned fra reiret i juni, har han levd mest mulig adskilt fra mennesker i et bur i Skottland.

Foto: NRK

Det er spennende å se om han klarer å fly sjøl. Han må også øve seg på å finne mat sjøl.

Norske ørnunger til Skottland

Det var mye havørn i Skottland før, men nå er de nesten utryddet på grunn av jakt og forurensing. Meninga er at Ørnulf skal finne seg til rette og få ørnunger som etter hvert kan gi Skottland en egen havørnbestand.

I Newton på TV søndag 13. september 2009 fikk du se hvordan det går med Ørnulf fra Norge i det nye hjemlandet hans Skottland.


Se hele programmet i Nett-TV: Newton - om havørn

Les mer: Ørnulf flytter utenlands

Les også: Norske ørneungar blir skotske

Kulturstrøm

 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Morten Krogvold
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren