Hopp til innhold

Klagestorm i sosiale medier etter Madonnas MTV-tale

Sangstjernen Madonna får krass kritikk for talen hun holdt for å hylle avdøde Aretha Franklin, under MTV Video Music Awards natt til tirsdag. Hun brukte størsteparten av taletiden til å snakke om seg selv.

Madonna MTV Video Music Awards

Mange har kritisert Madonna for å snakke for mye om seg selv, i talen hun holdt under nattens MTV Video Music Awards. Talen skulle være dedikert til avdøde Aretha Franklin.

Foto: Chris Pizzello / AP

I talen, som er over fem minutter lang, snakker Madonna nesten utelukkende om sin egen artistkarriere og stedet hun vokste opp.

Bare i et par setninger nevner hun navnet til «dronningen av Soul», Aretha Franklin, som døde forrige uke.

Talen var ment å være en hyllest til Franklin under nattens MTV Video Music Awards.

Takker Franklin til slutt

Det er først i siste del av talen at Madonna kommer inn på den avdøde Soul-legenden.

«Dere lurer sikkert på hvorfor jeg forteller dere denne historien», sier hun, før hun fortsetter med å si at ingenting av det hun fortalte ville skjedd, hvis ikke det var for Franklin.

«Hun ledet meg til der jeg er i dag, og jeg vet at hun hadde innflytelse på mange folk i dette rommet. Takk Aretha, for at du ga oss styrke. Respekt. Lenge leve dronningen», avslutter hun.

Madonna med hyllest til den avdøde souldronningen under MTV Video Music Awards

Kritikk på Twitter

Kritikken i sosiale medier har ikke latt vente på seg. På Twitter går flere hardt ut mot artisten, der de kritiserer henne for å ha snakket så mye om seg selv.

Laster Twitter-innhold

«Beklager, jeg elsker Madonna, men det at hun fortalte en fem minutter lang historie om seg selv var ikke riktig måte å hylle Aretha Franklin på», skriver én Twitter-bruker.

Laster Twitter-innhold

«Madonna som snakker om gitartimer, franske baguetter og rumpa hennes som henger ut mens hun leter etter en stiletthæl, med bilde av Aretha Franklin i bakgrunnen, var akkurat det jeg forventet av MTV Video Music Awards», skriver en annen.

Slår tilbake mot kritikken

I et innlegg på bildedelingstjenesten Instagram slår Madonna tilbake mot kritikerne.

Hun anklager dem for å være for raske til å dømme, og forklarer at hun hadde fått beskjed av arrangørene om å bruke de anekdotene hun hadde om Franklin.

Laster Twitter-innhold

«Min intensjon var aldri å gi henne en hyllest! Det ville vært umulig å gjøre på to minutter med all støy og glitter som hører med på en prisutdeling. Det hadde ikke vært rettferdig å gjøre det i en slik kontekst», skriver artisten, som fylte 60 år forrige uke.

Pop-ikonet fyller 60 år. Se utdrag fra karrieren.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.