Klager på slutten av "Forbrytelsen"

Over to millioner dansker så avslutningen på krimserien "Forbrytelsen" i går kveld, og mange er misfornøyde med slutten.

Sofie Gråbøl som Sarah i Forbrytelsen

Sofie Gråbøl som Sarah i Forbrytelsen

Foto: DR-foto

I går kveld fikk danske TV-seere, og nordmenn som tar inn danske tv-sendinger, vite hvem som drepte Nanna Birk Larsen. Da ble nemlig 20. og siste episode av serien Forbrytelsen sendt.

Mysteriet rundt morderen

Serien har vakt kjempeinteresse i Danmark, og siste episode hadde over 2 millioner seere. I nyhetsmagasinet 21 Søndag i går kveld ble en skuespiller intervjuet om hvordan det var å gå rundt og være Nannas morder. Skuespilleren selv visste ikke hvem som hadde drept Nanna, før vedkommende fikk manuset til de to siste episodene. Men manusforfatteren sier morderen var klar helt fra starten av serien.

Forbrytelsen
Foto: DR-foto

Løse tråder

Nå vet "alle" hvem som gjorde det, og debatten går i danske aviser. Mange dansker er ikke fornøyd med oppklaringen av mordgåten. De liker ikke løsningen, og de mener avslutningen lar det henge igjen for mange løse tråder.

- Forbrytelsen var langt på vei en spennende og godt spillt krimhistorie. Den hadde ypperlige skuespillerprestasjoner, men de utallige løse trådene ble ikke samlet på en tilfredsstillende måte, skriver Svend Blegvad Laursen fra den danske byen Billund.

Slår tilbake

Dramasjefen i Danmarks Radio, Ingolf Gabold slår tilbake. Han mener kritikken er misforstått.

- TV-seerne er romantiske og gammeldagse. De lider av en kolonihavementalitet, som ikke stemmer med virkeligheten, sier dramasjef Ingolf Gabold.

Med det mener han at seerne har en trang til idyll, og at de vil ha harmonien gjenopprettet.

- Den harmonien tror produsentene av Forbrytelsen ikke på, mener Gabold. Og så sier han noe mer, som vi ikke skal sitere, om slutten på serien. Men hvis du ikke vil vente en måned på å se hvordan det ender:

Se siste episode av Forbrytelsen her!

Kulturstrøm

 • 68.400 besøkte Munch-utstilling

  Rekordmange besøkte Munch-utstillingen hos Kode i Bergen, melder Bergens Tidende. Hele 68.400 personer besøkte museet fra utstillingen åpnet i september til den stengte i dag.

 • Oppsiktsvekkende myntfunn

  – Mynten lå bare 15 centimeter ned i jorda, forteller Ben-Harry Johansen, som fant en romersk mynt på øya Dønna på Helgelandskysten. Vitenskapsmuseet omtaler funnet som svært sjeldent.

 • Til topps med tuba

  Tubaisten August Schieldrop (20) er kåret til Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020 blant 180 unge og lovende utøvere av klassisk musikk som var samlet i Oslo i helgen. Prisen er på 50 000 kroner, samt et solistoppdrag med KORK. Schieldrop vant publikumsprisen under konkurrnasen Virtuos i 2018.

  Tubaist August Schieldrop
  Foto: NRK