Klager på slutten av "Forbrytelsen"

Over to millioner dansker så avslutningen på krimserien "Forbrytelsen" i går kveld, og mange er misfornøyde med slutten.

Sofie Gråbøl som Sarah i Forbrytelsen

Sofie Gråbøl som Sarah i Forbrytelsen

Foto: DR-foto

I går kveld fikk danske TV-seere, og nordmenn som tar inn danske tv-sendinger, vite hvem som drepte Nanna Birk Larsen. Da ble nemlig 20. og siste episode av serien Forbrytelsen sendt.

Mysteriet rundt morderen

Serien har vakt kjempeinteresse i Danmark, og siste episode hadde over 2 millioner seere. I nyhetsmagasinet 21 Søndag i går kveld ble en skuespiller intervjuet om hvordan det var å gå rundt og være Nannas morder. Skuespilleren selv visste ikke hvem som hadde drept Nanna, før vedkommende fikk manuset til de to siste episodene. Men manusforfatteren sier morderen var klar helt fra starten av serien.

Forbrytelsen
Foto: DR-foto

Løse tråder

Nå vet "alle" hvem som gjorde det, og debatten går i danske aviser. Mange dansker er ikke fornøyd med oppklaringen av mordgåten. De liker ikke løsningen, og de mener avslutningen lar det henge igjen for mange løse tråder.

- Forbrytelsen var langt på vei en spennende og godt spillt krimhistorie. Den hadde ypperlige skuespillerprestasjoner, men de utallige løse trådene ble ikke samlet på en tilfredsstillende måte, skriver Svend Blegvad Laursen fra den danske byen Billund.

Slår tilbake

Dramasjefen i Danmarks Radio, Ingolf Gabold slår tilbake. Han mener kritikken er misforstått.

- TV-seerne er romantiske og gammeldagse. De lider av en kolonihavementalitet, som ikke stemmer med virkeligheten, sier dramasjef Ingolf Gabold.

Med det mener han at seerne har en trang til idyll, og at de vil ha harmonien gjenopprettet.

- Den harmonien tror produsentene av Forbrytelsen ikke på, mener Gabold. Og så sier han noe mer, som vi ikke skal sitere, om slutten på serien. Men hvis du ikke vil vente en måned på å se hvordan det ender:

Se siste episode av Forbrytelsen her!

Kulturstrøm

  • Jahn Teigen hedres med statue

    I hjembyen Tønsberg hedres Jahn Teigen med en statue. Artisten døde i går kveld på Ystad sykehus i Skpne hvor han har bodd de siste årene.

  • – En elsket klovn og entertainer

    NRKs kulturkommentator Agnes Moxnes minnes Jahn Teigen som en høyt elsket kunstner med helt spesielle kvaliteter, blant annet en fantastisk stemme og en unik tilstedeværelse og formidllingsevne. Hun minnes ham som en original og komplett artist.

  • Se nyhets­sending: