Hopp til innhold

Kjøkkensanger eksklusivt på radio

Tirsdag 31. oktober var P1-lytterne de første som fikk høre live-versjoner av sanger fra Unni Wilhelmsens nye plate ”Til meg”, som er spilt inn på kjøkkenet hennes. Men band hadde hun ikke klar da NRK ringte.

Unni Wilhelmsen
Foto: Pål Rødahl

Unni Wilhelmsen: "Til meg".

Nettradio:  Hør Hele konserten med Unni Wilhelmsen om igjen her!

NB: Hør hele intervjuet med Unni Wilhelmsen fra Musikknytt i NRK P1!

Det er to ting som framhever seg som annerledes på Unni Wilhelmsens nye plate; hun synger på norsk og det er veldig mye lyd.

- Mer lyd enn det pleier

- På de stedene hvor det er mye lyd er det mer enn det har pleid, og de stedene det er rolig er det kanskje ikke så rolig som det har pleid å være.

Unni Wilhelmsen på Norwegian Wood, 2004
Foto: Per Ole Hagen / NRK

- Jeg har hatt frie tøyler på kjøkkenet, og da kan det gå sånn, forteller Unni Wilhelmsen til Musikknytt  i NRK P1.  

Og tirsdag 31. oktober ble P1-lytterne de første som fikk høre mange av de nye låtene, spilt inn på kjøkkenet til Unni, live på P1-scenen i Kveldsåpent.

På den nye plata fortsetter hun trenden med å forsøke å komme unna ”kassegitar-dame”-imaget sitt.

Jogger fra definisjon

- Jeg har jo de siste årene forsøkt å jogge fra andre folks definisjon av meg som musiker, som en som bare spiller sånne kassegitarlåter. Det gjør jeg slettes ikke! Men når man reiser rundt med enmannsband, så blir det jo litt slike versjoner av låtene.

Unni Wilhelmsen lovet imidlertid at det skulle bli andre boller da hun kom til Studio 19 på Marienlyst med fullt band.

- Da skal vi spille sammen i det bandet for første gang. Vi skulle egentlig ikke begynne før neste år, men når NRK ringer må vi jo hive oss rundt og lage band, forklarer en smilende Unni.

- I sine egne versjoner

- Vi skal nok klare å gjengi mye av det morsomme som skjer på plata, men det skal få lov til å bli sine egne versjoner.

Det blir live-premiere på de aller fleste låtene fra det nye albumet, men noen av låtene har Unni allerede spilt på en scene mange ganger.

- Noen av låtene har jeg spilt live i over et år, i andre versjoner, men det blir spennende for de låtene det gjelder. Så det blir jo å begynne på nytt og det tror jeg blir veldig moro, med trommeslager, bassist og til og med litt sånn ”datating”.

Nettradio: Hør Hele konserten med Unni Wilhelmsen om igjen her!

NB: Hør hele intervjuet med Unni Wilhelmsen fra Musikknytt i NRK P1!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.