Alexander Pavelich ute av stjernekamp: – Livet har blitt snudd på hodet

Ella Marie Hætta Isaksens joik rørte både mentor og dommerne. Alexander Pavelich spilte hardrock så blodet sprutet, men det holdt ikke til pallplass i årets «Stjernekamp».

UTE: Alexander Pavelich er ute av årets «Stjernekamp». Nå gjenstår tre deltakere. – Jeg er fornøyd med det jeg har gjort, og kunne ikke gjort det bedre, sier Pavelich. 

– Livet har blitt snudd på hodet. Jeg har gått fra å være en underdog låtskriver til å henge med i åtte episoder. Det varte lenger enn jeg trodde, sier Alexander Pavelich til NRK.

Han er fornøyd med kveldens innsats, og sier at han forlater «Stjernekamp» med blandede følelser.

– Det er både en lettelse og en sorg. Når man kommer så langt, tenker man jo at det kan gå hele veien.

Kveldens program var fylt med kontraster, erkjenner Pavelich. Deltakerne konkurrerte i to musikalske ytterpunkter; hardrock og joik.

Pavelich fikk skryt for sin blodige fremførelse av Metallica-klassikeren «Enter Sandman».

– Det må bli blod hvis det skal bli heavyrock, for da har du følt det, var kommentaren fra dommer Thomas Felberg.

Joiken «My Home is My Heart» av Jon Henrik, falt imidlertid ikke i god jord hos mentor Johan Anders Bær, som mente at den falt over til å bli synging

– Det var litt av en prosess, men også veldig ærefylt å få joike, sier Alexander Pavelich

Alexander Pavelichs fremførelse av Metallica-klassikeren «Enter Sandman» fikk terningkast fire av P3s anmelder.

– Dere kommer til å se mer til meg

Til daglig skriver Alexander Pavelich musikk for stjerner som Nick Jonas, Marcus & Martinus og Broiler. Nå sier Pavelich til NRK at han skal tilbake til studio hvor han «hører hjemme».

– Jeg skal skrive flere hits. Det kommer flere låter som jeg har skrevet, og som jeg er med på, sier han.

Han forteller at han har fått mange hyggelige tilbakemeldinger gjennom sin deltakelse i «Stjernekamp».

– Jeg har ikke blitt gjenkjent på gaten akkurat, men folk har brettet ut om personlige historier etter forrige ukes vise. Det har vært fint å nå ut til folk på en annen måte enn det jeg vanligvis har gjort.

Børud var dommernes favoritt etter første runde

Kvaliteten var jevnt over høy under kveldens «Stjernekamp», ifølge dommerne og P3s anmelder.

Ulrikke Brandstorps versjon av Kiss' «Heaven's On Fire» førte til at hardrock-mentor og dommer Jørn Lande reiste seg. Mens Mona B. Riise mente det var utrolig at Ole Børud ikke har sunget i hardrockband tidligere.

– Det er deilig å være litt harry! sier Ulrikke Brandstorp etter sin hardrock-opptreden.

– Tro meg, det har vært kraftanstrengelser før, men nå tok det av liksom, sier Ole Børud etter at han fremførte Iron Maiden-låten «The Trooper».

Tana-jenta Ella Marie Hætta Isaksen overbeviste dommerne med sin versjon av Led Zeppelins «Black Dog», men det var joiken «Maze» av Mari Boine og Liu Sola, som beveget mest. Beskjed fra mentor Johan Anders Bær var at hun «kan faget sitt».

– I utgangspunktet hadde jeg ikke noe forhold til hardrock, men tidligere i år fikk jeg muligheten til å synge på plata til Ondt Blod fra Finnmark, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

– Det er noe av det råeste jeg har opplevd på «Stjernekamp» noensinne, var dommen fra Thomas Felberg etter Ella Marie Hætta Isaksen joik.

– Jeg skjønner ikke hva du synger, men jeg kjenner det

Joik var muligens sesongens største utfordring, og her kan du se hva deltakerne kan om den samiske kulturarven.

Ulrikke Brandstorp fikk god tilbakemelding fra både mentor Johan Anders Bær og samtlige dommere.

– Jeg skjønner ikke hva du synger, men jeg kjenner det, sa Mona B. Riise, som også røpte at hun ønsker å se Brandstorp videre i programmet.

– Jeg lyttet på en del joiker, og så plutselig stoppet hele verden, sier Ulrikke Brandstorp om valget av joiken «Boares Gietkka / Lullaby» av Ulla Pirttijärvi.

Også Ole Børud, som var dommernes favoritt etter første runde, overbeviste med «Father's Joik» av Jon Henrik Fjällgren.

– Kjempejoik. Jeg tror Fjällgren hadde vært stolt, var dommen fra mentor Johan Anders Bær.

Ole Børud joiket faren, som fulgte med fra salen. – Det er verdens beste pappa å joike, sier Børud.

Les mer om Stjernekamp

Kulturstrøm

  • Slik blir Melodi Grand Prix 2022

    Det blir flere endringer i neste års Melodi Grand Prix. Men nivået er høyere enn noen gang, ifølge MGP-general Stig Karlsen. 10. januar skal alle artistene offentliggjøres og alle låtene slippes til publikum. Showet går av stabelen med første delfinale 15. januar.

  • Stephen Sondheim er død (91)

    Låtskriver, tekstforfatter og komponist Stephen Sondheim er død, melder advokaten hans til The New York Times. Sondheim ble 91 år gammel. Han er kjent for musikaler som «West Side Story «og «Sweeney Todd».

  • Astrid S med plagiatanklage

    Manageren til Astris S, Gilbert Lunde, skriver på Twitter at de er i kontakt med teamet til French Montana, etter at de anklaget ham for plagiat. Manageren skriver: «Jeg kan bekrefte at dette ikke har blitt klarert i forkant, men at vi nå er i kontakt med teamet til French Montana for å finne ut hva som har skjedd, og for å få riktige avtaler på plass».