Kjemper om 21st Century Fox

Comcast har lagt inn bud på 65 milliarder dollar for Rupert Murdoch-selskapet 21st Century Fox, og byr dermed mer enn det Disney har gjort. 21st Century Fox står blant annet står bak «Avatar»-filmene, og TV-seriene «The Simpsons» og «Modern Family». Comcasts bud ble presentert dagen etter at AT&T fikk grønt lys av en dommer for sitt bud om å kjøpe Time Warner (NTB).

Kulturstrøm

 • Ny målemetode gir bedre radiotall

  Det var 3.077.000 som brukte radio daglig i uke 1, viser årets første måling, ifølge Nordic Entertainment Group. Det er betraktelig høyere enn den gamle målingen viste. Økningen i tall skyldes ikke nødvendigvis økning i lytting, men at flere typer lytting fanges opp av en ny metode. Den nye målingen registrerer også såkalt tidsforskjøvet lytting, hvorav podkast er en stor del.

  Podkast
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Dagbladet vil søke pressestøtte

  Dagbladet vil for første gang søke om pressestøtte, melder Dagens Næringsliv. De siste årene har Dagbladet tatt flere grep for å falle inn under pressestøtteordningen. Hvis de får søknaden innvilget, uten at pressestøtten økes, vil det innebære mindre penger i potten for de mindre avisene.

 • Endringer i Kulturdepartementet

  Ansvar for likestillingsspørsmål vil i den nye regjeringen flyttes fra Barne- og familiedepartementet til Kulturdepartementet, etter det NRK erfarer. Samtidig vil tros- og religionsspørsmål flyttes til Barne- og familiedepartementet.