NRK Meny
Normal

Kjemper for ytringsfriheten

Norske menneskerettighetsforkjempere på FN-toppmøte om informasjonssamfunnet i Tunisia, fortviler over å bli motarbeidet allerede før møtet har begynt.

Av:
Inger Marit Kolstadbråten

Flere internasjonale organisasjoner har protestert mot å legge møtet til Tunisia, fordi de mener landet bryter både ytringsfriheten og menneskerettighetene.

Sju representanter for Tunisias uavhengige journalistforbund er for tiden i sultestreik i protest mot manglende ytringsfrihet i landet. Så langt fortelles det om journalister som blir gasset og slått ned mens utstyret deres blir konfiskert av politiet.

Trakassering

Generalsekretær Carl Morten Iversen i Norske Pen, som jobber med ytringsfrihet, fortalte tirsdag kveld om flere søsterorganisasjoner som opplever å bli trakassert av politiet.

Tidligere denne uken forbød politiet blant annet en gruppe i å holde et møte med tunisisk sivilbefolkning på Goethe-instituttet i Tunis.

- Vi håper at dette er ting som blir tatt opp politisk av den norske delegasjonen, og som også blir tatt opp av talerne, sier Iversen.

Kulturnytt, NRK P2, 16. november 2005

Lyd og video

Se også