Kistefoss femdoblet besøkstallet

Flere store museer melder om publikumssvikt. Likevel klarer noen å kapre Norges-turistene. Ved Kistefos og Maihaugen er det parkeringskaos og flere besøkende enn i fjor.

Kulturstrøm

 • Oprah sender bok til ledere

  Oprah Winfrey meldte på CBS Morning at hun kjøper inn 500 eksemplarer av boka «Caste» og sender til alle landets guvernører, ordførere, direktører for de 100 største selskapene og professorer ved de 100 beste universitetene. Talk show-verten mener «Caste» er den viktigste boka hun noensinne har valgt til bokklubben sin.

 • Lovende skrekkdrama fra HBO

  «Lovecraft Country» er en av seriene anmelderne i Filmpolitiet har sett mest frem til i 2020. – En drivende godt skildret road trip gjennom et nostalgisk vakkert og vemmelig rasistisk USA, heter det i anmeldelsen av pilotepisoden. Terningkast 5.

  Courtney B. Vance, Jonathan Majors og Jurnee Smollett-Bell i hovedrollene som George Black, Atticus Black og Letitia Dandridge, i "Lovecraft Country" på HBO.
  Foto: HBO
 • Koreansk zombie-action

  Den kinoaktuelle filmen «Peninsula» er oppfølgeren til zombiefilmen «Train to Busan». – En zombie-epidemi med utilsiktet aktualitet, skriver Filmpolitiet, som mener filmen veksler voldsomt mellom ulike stemninger. Terningkast 4.

  Min Jung (Jung-Hyun Lee) må kjempe for å beskytte døtrene i filmen «Peninsula».
  Foto: Another World Entertainment