Hopp til innhold

Kiss til Bergen?

Det går en bølge av gamle rockfavoritter med planer om å komme til Norge. Neste band ut kan bli Kiss.

Paul Stanley, Kiss.

Gamle rockehelter i Kiss skal være på vei til Bergen.

Foto: Junji Kurokawa, AP Photo / Scanpix.

Les også: Flere rykter om Kiss-konsert

Les flere metalnyheter!


Først ble det kjent at det foreligger planer om at bandet skal spille i Stockholm - på Stockholm Stadion 30. mai.

Ryktene begynte å gå

Deretter begynte ryktene å gå i Bergen og Kiss Army Norge, i følge Bergensavisen. I tillegg skal Skånevik Bluesfestival ha planer om å forsøke å få de aldrende rockerne på plakaten.

Dette mener Bergensavisa er med på å styrke deres teori om at de kommer til byen. Dette vil, igjen etter det avisa erfarer, koste omkring 10 millioner – halvparten av det Rolling Stones kostet da de spilte på Koeggen.

Koeggen eller Stadion

For dette skal være spillestedet som peker seg ut, i tillegg til at Brann Stadion også skal være aktuell konsertarena på grunn av størrelsen på produksjonen.

Avisa mener også å vite at det faktum at bandet kommer til Stockholm 30. mai vil gi minst én avstikker til Norge – og at alle ting peker mot Bergen.

Men foreløpig er ingenting offisielt bekreftet fra noen arrangør.

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober