NRK Meny
Normal

Kiss-frontmann: Gleder meg til rappen dør ut

Rockveteranen Gene Simmons deler sine betraktninger om musikkbransjen anno 2016 i nytt intervju.

Shannon Tweed og Gene Simmons

PESSIMIST: Kiss-grunnlegger Gene Simmons mener rocken er død og hiphopen døende. Her sammen med kona Shannon Tweed foran årets Grammy-utdeling.

Foto: MARK RALSTON / Afp

– Etter min oppfatning er rocken død, forteller Kiss-gründer og realitystjerne Gene Simmons til Rolling Stone.

Nettstedet trykket denne uken et intervju med rockveteranen i anledning at det er 40 år siden Kiss' klassiske album «Destroyer» kom ut.

Simmons, som skapte rockhistorie sammen med bandkollegene på 70-tallet, er ikke spesielt imponert over ståa i musikkbransjen om dagen.

– Rapp er bare snakking

Lady Gaga

KAN SYNGE: Kiss-frontmannen mener Lady Gaga bør droppe disko og strippestang og starte rockeband.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

– Det er ingen nye band. Foo Fighters, jeg elsker dem, men de er et 20 år gammelt band, sier Simmons.

Kiss-sjefen er ikke spesielt begeistret for fremveksten av hiphop de siste tiårene, og spår sjangeren en snarlig død.

– Jeg ser frem til rappens død. Jeg ser frem til at musikk vender tilbake til tekst og melodi, i stedet for bare snakking. Slik jeg ser det, er en låt per definisjon tekst og melodi, eller bare melodi, mener Simmons.

Kiss-gründeren er beryktet for sin evne til å forene rock og business, men har liten sans for dagens musikkøkonomiske virkelighet.

– Jeg hater internett. Jeg tjener så jeg klarer meg, men å være et nytt band nå og bare gi vekk musikken, gratis, det er århundrets forbrytelse, mener han.

– EDM er ærlig

Kygo

ÆRLIG: EDM-sjangeren, her representert ved Kygo, får passet påskrevet: «Her er en fyr på scenen som ikke gjør en dritt. Han trykker på en knapp og putter hendene i været.»

Foto: Christopher Polk / Afp

Men Simmons er ikke like kritisk til alle dagens artister.

– Hvis Lady Gaga droppet diskoen og strippestanga og alt det der og satte sammen et rockeband, ville det vært legitimt, fordi hun har de musikalske varene. Hun kan skrive låter, spille instrumenter og kan faktisk synge. Det kan ikke Madonna.

Sistnevnte og Ciara er blant de kvinnelige artistene «med navn som slutter på a» som får passet påskrevet av Simmons.

– De er veldig talentfulle på sin egen måte, men det er uekte. De har backingspor. Det er i virkeligheten karaoke.

Nettopp derfor har rockveteranen en viss respekt for EDM-sjangeren.

– EDM er ærlig. EDM sier: Her er en fyr på scenen som ikke gjør en dritt, han gjør ingenting. Han trykker på en knapp og putter hendene i været. Han later ikke som om han mimer til et lydspor.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK