NRK Meny
Normal

Kirkevokteren

Kirkevokteren under kirkegulvet blir matet med blodige kjøttben. Når presten setter en stopper for dette, får det fatale følger.

Kirkevokteren
Foto: Colorbox

Å være ung prest i en gammel kirke hvor hemmelighetene delvis er gravd ned under kirkegulvet, er ikke en lett øvelse. Særlig ikke når det gamle menighetsmedlemmet Saga Marklund mater hemmeligheten med blodige kjøttbein. For det er begravet en vokter av kirken under gulvet. Denne kirkevokteren var i sin tid en skremmende hund. Det hjelper ikke at presten påstår at den ene Gud vokter kirken, Saga vet at vokteren under gulvet vil ha kjøttbein.

Når Saga må slutte å mate kirkevokteren, blir hun borte fra kirken og alt synes rolig inntil den kvelden politiet banker på døren til presten. De kan fortelle at Saga Marklund er drept på en bestialsk måte og at det tyder på at et stort dyr har vært på ferde.

Nå frykter presten også kirkevokteren. Han bestemmer seg for å grave opp uvesenet og håpe på at det går bra.

Kirkevokteren av Johan Theorin hadde premiere i Krimtimen, søndag 17. juni kl. 14.03, reprise samme dag kl. 23.03 og i Verdt å lese samme søndag kl. 07.30 og 19.03.

Lest av: Nils Jørgen Kaalstad
Oversatt av: Kari Bolstad
Produsent: Helge Andersen
Lyd: Arne Barca

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim