Kirkevokteren

Kirkevokteren under kirkegulvet blir matet med blodige kjøttben. Når presten setter en stopper for dette, får det fatale følger.

Kirkevokteren
Foto: Colorbox

Å være ung prest i en gammel kirke hvor hemmelighetene delvis er gravd ned under kirkegulvet, er ikke en lett øvelse. Særlig ikke når det gamle menighetsmedlemmet Saga Marklund mater hemmeligheten med blodige kjøttbein. For det er begravet en vokter av kirken under gulvet. Denne kirkevokteren var i sin tid en skremmende hund. Det hjelper ikke at presten påstår at den ene Gud vokter kirken, Saga vet at vokteren under gulvet vil ha kjøttbein.

Når Saga må slutte å mate kirkevokteren, blir hun borte fra kirken og alt synes rolig inntil den kvelden politiet banker på døren til presten. De kan fortelle at Saga Marklund er drept på en bestialsk måte og at det tyder på at et stort dyr har vært på ferde.

Nå frykter presten også kirkevokteren. Han bestemmer seg for å grave opp uvesenet og håpe på at det går bra.

Kirkevokteren av Johan Theorin hadde premiere i Krimtimen, søndag 17. juni kl. 14.03, reprise samme dag kl. 23.03 og i Verdt å lese samme søndag kl. 07.30 og 19.03.

Lest av: Nils Jørgen Kaalstad
Oversatt av: Kari Bolstad
Produsent: Helge Andersen
Lyd: Arne Barca

Kulturstrøm

  • Godt turnéår for Ed Sheeran

    Ed Sheeran tente inn meir pengar på sin turné i år enn nokon annan har gjort på 30 år, ifølgje New Musical Express. Over 4,8 millionar billettar blei selde til «Divide»-turneen. Til saman svarar dette til 432 millionar amerikanske dollar. Tala kjem frå Pollstar, som har målt konsertbillettsal kvart år sidan 1988. Sheeran er også den tredje best betalte musikaren i 2018, berre slått av Coldplay og U2.

    Ed Sheeran
    Foto: MARK BLINCH / NTB Tema

Flere kulturnyheter