Hopp til innhold

Kevin Vågenes avslører at det er over for «Parterapi»

Denne sesongen av «Parterapi» blir den siste, skriver Kevin Vågenes på Instagram.

Siv Anita vil starte blogg, Anne syns det er mye elgfare, og Maiken har en overraskelse til Fredrik.

I humorserien med Kevin Vågenes blir vi kjent med par som krangler og sliter med kommunikasjonen seg i mellom. I et forsøk på å redde forholdet møter de opp for terapi.

Etter fire sesonger er det nå klart at humorserien ikke fortsetter.

– Det er vemodig å si at denne sesongen av Parterapi blir den siste, men vi har hele tiden ønsket å runde av mens vi selv fortsatt synes det er gøy, skriver Vågenes på Instagram.

Flere av karakterene i serien er basert på kjente norske profiler.

Vågenes forteller at han vil ta med karakterene videre, men denne gangen som et soloshow på Latter i Oslo, nemlig «Singel i Parterapi».

– Tusen takk til alle dere som har fulgt med på serien og heiet på oss. Det har betydd masse. Håper dere vil like resten av det som nå blir siste sesong, sier Vågenes.

Nye prosjekter på gang

Redaksjonssjef Christina Rezk Resar i NRK Underholdning bekrefter at dette var siste sesong av humorserien. Hun sier at Vågenes fortsatt blir å se på skjermen, selv om det nå er over for «Parterapi».

– Vi har hatt fire fantastiske sesonger med gode seertall og kjempefine karakterer. Nå har vi noen nye gode ideer som vi jobber med. Kevin Vågenes blir også å se i humorserien Familien Lykke, som kommer på NRK i høst.

Kreativ leder og partner i Seefood TV, Aleksander Herresthal sier at både de og Vågenes nå ønsket å lage noe nytt.

– Vi er utrolig stolte over å ha laget Parterapi sammen med Kevin og det toppet seg i fjor da vi var nominert til Rose D’Or i London for Beste humorprogram. Vi synes vi har klart å lage mange morsomme nye karakterer i den siste sesongen, men både Kevin og vi hadde lyst å lage noe nytt og spennende.

Den siste sesongen ble spilt inn under spesielle omstendigheter, med strenge koronatiltak på settet. Under innspillingen var Vågenes isolert fra de andre i alle pauser og at de måtte være mer forsiktige.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober