Kent spilte seg ut av «Skavlan»

De svenske popgigantene blir ikke å se på fredagens «Skavlan» etter at de insisterte på å spille en sang som var for lang for TV-programmet.

Svenske Kent

Den svenske popgruppa Kent.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kent slapp meldingen om at de trakk seg fra «Skavlan» på Twitter mandag formiddag.

«...de syntes låten var for lang og ville ta bort et par minutter. De var redde for at folk skulle bytte kanal. Så vi sa nei», skrev bandet i en twittermelding som nå er slettet.

– Håper å se dem igjen snart

Ales Ree, rekaktør for «Skavlan», sier til NRK.no at hun synes det er synd at ikke Kent blir å se i fredagens sending.

– Kent ønsket å spille en låt som er syv minutter lang, det dobbelte av det som er vanlig i talkshow. Når vi har gjester som Inger Nilsson, som ble barnestjerne da hun spilte Pippi Langstrømpe, og ekteparet McCanns, foreldrene til den forsvunne Madeleines foreldre, måtte vi dessverre takke nei til å gjøre et unntak. Men Kent har vært med før, og vi håper å se dem igjen snart, sier hun.

– Kent uttaler at dere er redde for at folk skal bytte kanal – er det grunnen til at dere droppet dem?

– Jeg vet ikke hvor de har det fra, vår makslengde er fire minutter. Vi skulle gjerne hatt dem med, men det går ikke med syv minutter, sier Ree.

Jakten på datteren fortsetter

Madeleine McCann

Tre år gamle Madeleine McCann ble bortført fra et feriekompleks i Portugal i 2007.

Foto: Everton FC / AP

Blant dem som kommer til «Skavlan» på fredag er ekteparet McCann, som i 2007 opplevde alle foreldres verste mareritt da deres tre år gamle datter Madeleine forsvant under en ferie i Portugal.

Et halvt år etter forsvinningen ble foreldrene selv siktet for å ha tatt livet av sin egen datter. I juli 2008 ble ekteparet frikjent, men fortsatt vet ingen hva som skjedde med Madeleine.

Kate og Gerry McCann har ikke gitt opp, og på fredag forteller de sin historie til Fredrik Skavlan.

Pippi for alltid

Skuespiller Inger Nilsson kommer også i studio fredag. Hun ble kjent for en hel verden da hun som barn spilte rollen som Pippi Langstrømpe i de populære filmene basert på Astrid Lindgrens bøker om den selvstendige jentungen.

Nilsson arbeider fortsatt som skuespiller, men opplever at det ikke alltid er like lett å ha vært hele Sveriges kjæledegge. I «Skavlan» forteller hun om hvordan det er å være fanget i Pippi-rollen, også som voksen.

Kulturstrøm

  • Stan Lee er død

    Den amerikanske tegneserielskaperen Stan Lee er død, 95 år gammel, melder TMZ. Lee er kjent for sine mange heltefigurer i Marvel-universet, som Spider-Man, Hulk, X-Men, Daredevil og Iron Man. Lee har også hatt en rekke småroller i Marvel-filmer.

    FILE PHOTO: Stan Lee gestures as he poses at the premiere of "Iron Man 3" at El Capitan theatre in Hollywood
    Foto: Mario Anzuoni / Reuters
  • Forfatterforeningen beklager urett

    Etter 2. verdenskrig ble 17 medlemmer av Den norske Forfatterforening urettmessig dømt av den såkalte æresretten. – De 17 opplevde på urettmessig grunnlag å bli dømt for å ha sviktet under krigen. Straffen mot dem var ubegrunnet og basert på til dels uriktige opplysninger og skjønn, sier Forfatterforeningens leder Heidi Marie Kriznik. Torsdag kommer foreningen med en offentlig beklagelse. (NTB)