NRK Meny
Normal

Keith Richards - bare en «antenne»

Keith Richards mener sjøl han ikke er noen stor låtskriver. Han er bare en «antenne» som mottar signaler, forteller han til NRK.

(Slå på lyden, hør intervjuet og se bildene! Klikk nederst til høyre i avspilleren om du vil at den skal fylle hele vinduet).

Keith Richards, mannen som star bak rockeklassikere som «Satisfaction» og en rekke andre udødelige gitarlåter, har skrevet sin egen selvbiografi.

Overraskende avsløringer

Keith Richards og Bård Ose

Intervjuer Bård Ose sammen med Keith Richards.

Foto: Siw Grindaker
Keith Richards lanserte denne uken sin nye biografi «Livet» i Paris.

Keith Richards lanserte denne uken sin nye biografi «Livet» i Paris.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Denne uken møtte vi ham i Paris, der han fortalte oss om sin nye bok og ga oss historier fra sitt liv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Keith Richards kommer med enkelte overraskende avsløringer. Blant annet at han nesten ødela den høyre pekefingeren sin i barndommen. Det kan ha hatt stor innvirkning på hans måte å spille gitar på.

Men selv om han har laget noen av rockens absolutt beste låter, mener han sjøl at han ikke er noen stor låtskriver. Han er simpelthen bare en antenne som mottar signalene som virrer rundt i luften.

Hvem grunnla The Rolling Stones?

Likevel – om han møter motgang i livet sitt, resulterer det som regel i en fantastisk låt. Noe han utdyper nærmere når han snakker om låten «Before they make me run».

The Rolling Stones ble startet i 1962. Dersom du spør en tilhenger fra 60-tallet vil de mene at bandet ble startet av Brian Jones.

Men om du spør Keith Richards er det en annen mann som skal ha æren for å ha satt sammen bandet. Det forteller han også om i intervjuet.

Var gitarist alene i tre år

The Rolling Stones har alltid vært et band med to gitarister. Det er i hvert fall det vi hører på platene og leser om i bøker og artikler. Likevel er det et lite kjent faktum at Keith Richards var den eneste gitaristen i bandet i en treårsperiode fra 1966 til 1969.

Selv om Brian Jones var medlem, spilte han ikke gitar på platene side om side med Keith Richards. Vi spurte Keith om dette, men i stedet for å kritisere sin gamle kollega vridde han spørsmålet til noe positivt, der han fortalte hvor utfordrende det var for ham å være den eneste gitaristen i tre år, på fire album.