NRK Meny
Normal

Keith Moon-auksjon

Trommesettet og dagbøkene til The Whos avdøde trommeslager Keith Moon skal auksjoneres bort.

The Who
Foto: AP

Keith Moon, The Who.

Les også: The Who gir seg ikke

Les også: The Who på veien igjen

De håndskrevne dagbøkene hans, hvorav en ble skrevet så sent som i 1974, fire år før han døde 32 år gammel, inneholder kommentarer til opptakene av filmene «Stardust» og «Tommy» som han hadde roller i.

Trommer, stikker og adressebøker

Det er forventet at to Premier-trommer vil innbringe opp til 12.000 pund og fire Premier trommestikker vil ventelig bli solgt for mellom 300 og 500 pund, skriver den britiske avisa Daily Express.

Pete Townshend, The Who
Foto: MATT ROURKE / AP

Adresseboka til Moon, med adresser og telefonnummer til stjerner som David Bowie, George Harrison, Sir Mick Jagger og Sir Elton John, vil også bli lagt ut for salg av hans familie.

Blant samleobjektene på auksjonen er gull- og sølvplater for klassiske Who-album inkludert «Quadrophenia» samt fotografier, priser, klær og sko.

Utagerende klesstil

Moon var kjent for sin utagerende klesstil. Et eksempel på det er en fotsid, svart fløyelskappe med en brølende løve som motiv som det er antatt vil gå for 1.500 pund. Et par med slengbukser i gullsateng får antatt tilslag på 700 pund.

Auksjonen holdes hos Christie's i London tirsdag 21. november. Etter planen skal opptakene til en film om Keith Moons liv begynne neste år.

(NTB)