NRK Meny
Normal

Katniss Everdeen blir voksdukke

Jennifer Lawrence sin rollefigur i «Hunger Games»-filmene, Katniss Everdeen, får plass på Madame Tussauds i London.

Voksdukke, Madame Tussauds i London

VOKSDUKKE: Hårstylist Gemma Sim poserer mens hun legger siste touch på en ny voksdukke som forestiller den amerikanske skuespilleren Jennifer Lawrence kledt som Katniss Everdeen fra Hunger Games filmene.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Jennifer Lawrence i The Hunger Games: Catching Fire

KATNISS EVERDEEN: Hun er opprørernes viktigste redskap i Mockingjay Part 1. Nå plasseres hun også på museum.

Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

Hun har overlevd galskapen på blodtørstige arenaer i Panem. Nå møter «Hunger Games»-filmenes' Katniss Everdeen en større utfordring: Endeløse mengder av turister som skal ta selfies med henne på Madame Tussauds i London.

En voksdukke av Katniss Everdeen har kommet på plass på museet samtidig som den tredje Hunger Games-filmen «Mockingjay Part 1» går sin seiersgang på engelske kinoer.

Der vil den stå iallefall til november neste år, når siste episode «Mockingjay Part 2» er aktuell, skriver The Guardian.

Les anmeldelser av filmene her:

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK