Hopp til innhold

Kate Middletons telefon trolig hacket

Kate Middletons telefon ble avlyttet mens hun var kjæreste med Prins William, hevder The Guardian.

Kate Middleton

Kate Middleton avbildet mens hun fortsatt bare var prins Williams kjæreste.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Skandalen som omfatter ulovlig avlytting av britiske kjendisers telefoner brer om seg. Avisen The Guardian hevder nå at også Kate Middleton har blitt offer for avlytting av en mens hun var kjæreste med Prins William.

Prins William og Kate Middleton

Både William og Kate har blitt avlyttet av britiske tabloider.

Foto: Niall Carson / Ap

Det er allerede kjent at hennes ektemann befinner seg på listen over personer som har blitt avlyttet sammen med navn som skuespiller Sienna Miller, Manchester United-trener Sir Alex Ferguson, London-ordfører Boris Johnson og Rolling Stones-vokalist Mick Jagger.

Les: Britisk avis skal ha hacket kjendiser

Arresterte redaktører

Opprullingen skandalen startet i 2006, og har siden da bredt om seg i omfang. Den britiske tabloidavisen News of The World ble i 2007 dømt for å ha avlyttet en rekke kjente personer, og to av avisens medarbeidere måtte i fengsel. I januar i år ble en ny etterforskning startet, der tre av avisens redaktører ble arrestert. De er nå løslatt mot kausjon.

Sentralt i den nye opprullingen står privatetterforskeren Jonathan Rees, som blant annet jobbet på oppdrag for The Mirror Group og News of the World. Rees er under etterforskning av the Metropolitan police for å ha stjålet konfidensielle data, hacket telefoner og for innbrudd.

Avlyttet Tony Blair

I følge The Guardian skal Rees også ha tilegnet seg ulovlig informasjon om britenes forrige statsminister Tony Blair. Andre navn som avsløres i den nye listen som nå er offentliggjort er:

  • Tony Blair ankommer i Irak-høring

    Også Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair skal ha blitt ulovlig avlyttet.

    Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters
    Prins Charles’ bror Edward og hans kone Sophie, samt Prins Edward av Kent og hans kone Katharine.
  • Daværende innenriksminister Jack Straw, og daværende handelsminister Peter Mandelson, samt Tony Blairs medierådgiver Alstair Campbell
  • Tidligere sjef for the Metropolitan Police Sir John Stevens.

Rees og hans kompanjonger skal blant annet ha brutt seg inn i hjemmene til kjente mennesker for å stjele informasjon om dem. I tillegg skal de ha drevet utpressing av politimenn, tilegnet seg tilgang til utskrifter av bankkontoer, og sensitiv informasjon om en rekke høytstående politikere.

Jonathan Rees satt fengslet i syv år fra 1999-2004 etter å ha blitt dømt for å ha planlagt å plante kokain på en kvinne slik at hennes mann ville få omsorgsrett for deres felles barn.

Nekter skyld

I følge kilder the Guardian har snakket med, sitter politiet I Storbritannia på “lassevis” med papirer de har beslaglagt fra Rees.

Blant avisene som mistenkes å ha kjøpt opplysninger fra Rees, er blant annet også the Sunday Mirror og the Daily Mirror. The News of the World mener det ikke kan bevises at de har kjøpt materiale fra Rees.

– Vi mener at dette er helt feil, sier en talsmann fra avisen til the Guardian.

Les også: Flere pågrepet i britisk hackingsak

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP