NRK Meny
Normal

Kates kjole stilles ut i London

En halv million mennesker er forventet å ta turen for å se på hertuginne Catherines brudekjole, som stilles ut de ti neste ukene.

Denne kjolen er vel det de fleste husker best fra det kongelige bryllupet i England i april, hvis man ser bort i fra forloveren Pippa, da.

Catherine «Kate» Middleton fikk mye ros for kjolen hun valgte, som er designet av Sarah Burton for motehuset Alexander McQueen.

– Fantastisk, moteriktig og eventyrlig. Hun så ut som en kombinasjon av en moderne prinsesse og Grace Kelly, mente den respekterte motekommentatoren Hillary Alexander i The Telegraph.

Denne helgen kan folket få en nærmere kikk på den eksklusive kjolen, når den stilles ut på Buckingham Palace, som en del av sommeråpningen på slottet, skriver Daily Mail.

Og det er ikke bare hertuginnens kjole som stilles ut, også øredobbene, tiaraen, sløret, skoene, brudebuketten og kaken (!) er med i utstillingen, som varer i seks uker framover.

VIDEO: Kate Middleton ankommer kirken

Video 6a29cfe0-f9b5-4fda-b658-9c095e3d591a.jpg

Kate Middleton ankommer kirken

Venter over en halv million besøkende

Kongehuset og ikke minst hertugparet er populært i Storbritannia, og allerede før utstillingen har startet er billettsalget mer enn doblet fra i fjor.

Det er beregnet at rundt 600.000 mennesker betaler de rundt 150 kronene det koster å få en kikk på hertuginnens kjole og alt tilbehøret.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

VIDEO: Her hilser de folket og kysser på balkongen

Video Hilset folket og kysset på balkongen

Hilset folket og kysset på balkongen

Tiaraen, som også er med under utstillingen, har en historie utenom det vanlige. Den ble lånt til bruden av dronning Elizabeth, bestemoren til prins William. Tiaraen ble kjøpt av Hertugen av York (senere kong George IV) til dronningmoren tre uker før han fikk tittelen konge.

Britain Royal Wedding

Hertuginnen strålte som en dronning på bryllupsdagen.

Foto: Fiona Hanson / Ap

Det er for øvrig også kong George IV som er portrettert av skuespiller Colin Firth i den Oscar-vinnende filmen «Kongens Tale».

Norske moteeksperter imponerte

Det var ikke bare fra britiske motekommentatorer at den ferske hertuginnen ble hyllet for både antrekk og ikke minst valg av motehus.

NRK hadde kjoledesigner Wenche Lyche og Elle-redaktør Signy Fardal, og spesielt Lyche var imponert over arbeidet designer Sarah Burton hadde gjort - rett og slett fordi det er så grundig arbeid.

VIDEO: Motepolitiet om brudekjolen og gjestenes antrekk

Video Motepolitiet kaster dommen over bryllupsantrekkene

Motepolitiet feller dommen over bryllupsantrekkene

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller