Karyn de Laine Bennett-Lund er død

Den profilerte tv-programlederen Karyn de Laine Bennett-Lund ble funnet død i sitt hjem fredag.

Karyn de Laine Bennett-Lund
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Bennet-Lund har en lang tv-karriere bak seg blant annet fra CBS i USA, der hun mottok en Emmy for en reportasje om Lillehammer-drapet.

Karyn var med å starte opp Migrapolis i 1997 og har jobbet i redaksjonen siden.

Hun var en "New York girl" med sørstatsrøtter - med andre ord tvers igjennom amerikaner. New York og Berlin var favorittbyene hennes.

På 80-tallet førte kjærligheten henne til Norge.

Tøff, viljesterk, pratsom og morsom! Slik vil kollegene huske Karyn.

Karyn var åpen om sykdommen, da hun fikk nyresvikt for noen år siden.

En fargerik og sterk tv-personlighet er borte. Hun vil bli dypt savnet.

Kulturstrøm

 • Dagbladet slakter Märtha Louise-bok

  «Denne boka er så hinsides at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte», skriver Dagbladets anmelder Cathrine Krøger. Boken hun snakker om er prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs bok om høysensitive barn. Boken er skrevet i samarbeid med journalist og kommunikasjonsrådgiver Kjersti Salvesen, og den slippes fra forlaget Cappelen Damm i disse dager. «Gud bevare oss for noe møl», heter det i anmeldelsen – som ender opp med terningkast én. Aftenpostens anmelder er langt mer positiv og skriver blant annet at «Märtha Louise fremstår klok, myk og tøff, en mor og et menneske å lære av». (NTB)

 • Fin litteraturpris deles ut i Norge

  Onsdag 24. oktober deles P. O. Enquists pris 2018 ut. For første gang er det på norsk jord den prestisjefylte prisen skal deles ut. Prisen går til «en yngre forfatter på vei ut i Europa», heter det fra forlagshold, og herfra ramses det opp tidligere vinnere som Trude Marstein, Jonas Hassen Khemiri, Daniel Kehlmann, Dorthe Nors og Lars Petter Sveen. Det er danske Caroline Albertine Minor (1988) som er årets prisvinner. Hun debuterte i 2013 med romanen «Pura Vida». (NTB)

 • Pink klar for Norge

  Pop-artisten Pink kommer til Norge for å spille konsert på Telenor Arena i Oslo 5. august 2019. Det melder VG.

  Artisten Pink i Norge i 2013
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix