Karsten Isachsen er død

Teolog og forfatter Karsten Isachsen er død, 71 år gammel.

Karsten Isachsen

DØDE MANDAG: Karsten Isachsen sovnet mandag inn etter lengre tids sykdom. Her er han fra lanseringen av boka «Livsglede» i 1994.

Foto: Syversen, Johnny / NTB scanpix

Karsten Isachsen sovnet mandag inn etter lengre tids sykdom, opplyser hans manager Knut Müller-Nilssen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Isachsen var opprinnelig prest, men gjorde seg etter hvert mer bemerket som forfatter av en lang rekke bøker og essays, og var en mye brukt foredragsholder og taler.

Han vil bli husket som en fornyer av norsk prekenkunst. I 1978 debuterte han med boka «Gjester som ikke vil gå». Så fulgte en rekke bøker, fram til «Lyspunkter» i 2003.

I 2014 ble Isachsen tildelt St. Olavs Orden for sitt arbeid med å formidle livsglede og inspirasjon.

I 1975 kjøpte han fjellgarden Eivindsplass i Skurdalen ved Geilo. Garden ble bygd ut til konferansesenter.

Samme år ble han ansatt som prest i Hol i Hallingdal. Fra 1977 til 1985 var han stiftskapellan i Tunsberg bispedømme. Etter 1985 har han jobbet som forfatter og foredragsholder.

Karsten Isachsen mener kirken må si unnskyld til homofile.

REFSET KIRKEN: I 2014 tok Isachsen til orde for at Den norske kirke må gi en beklagelse til homofile for måten den har behandlet dem på gjennom historien.

Kulturstrøm

  • Medlem av Salhuskvintetten er død

    Ole Mjelde døde onsdag, 93 år gammel. Mjelde var siste gjenlevende fra den legendariske gruppen Salhuskvintetten, skriver Bergensavisen. Salhuskvintetten var veldig populære på Vestlandet, men solgte plater over hele landet.

  • Norges Lover ikke lenger på papir

    Norges Lover 1687–2018 kan bli den siste utgave av lovsamlingen slik vi kjenner den, på papir, mellom røde permer, skriver Rett 24. Det juridiske fakultets lovsamlingsfond har besluttet at det ikke vil bli gitt ut flere utgaver på papir, på grunn av sviktende salgstall. Høyres justispolitiske talsmann Peter Frølich reagerer på dette, og har bedt Stortingets presidentskap bevilge penger til å opprettholde produksjonen av papirutgaven av Norges Lover, melder NTB.

    Norges Lover
    Foto: Berit Roald / NTB scanpix