Karsten Isachsen er død

Teolog og forfatter Karsten Isachsen er død, 71 år gammel.

Karsten Isachsen

DØDE MANDAG: Karsten Isachsen sovnet mandag inn etter lengre tids sykdom. Her er han fra lanseringen av boka «Livsglede» i 1994.

Foto: Syversen, Johnny / NTB scanpix

Karsten Isachsen sovnet mandag inn etter lengre tids sykdom, opplyser hans manager Knut Müller-Nilssen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Isachsen var opprinnelig prest, men gjorde seg etter hvert mer bemerket som forfatter av en lang rekke bøker og essays, og var en mye brukt foredragsholder og taler.

Han vil bli husket som en fornyer av norsk prekenkunst. I 1978 debuterte han med boka «Gjester som ikke vil gå». Så fulgte en rekke bøker, fram til «Lyspunkter» i 2003.

I 2014 ble Isachsen tildelt St. Olavs Orden for sitt arbeid med å formidle livsglede og inspirasjon.

I 1975 kjøpte han fjellgarden Eivindsplass i Skurdalen ved Geilo. Garden ble bygd ut til konferansesenter.

Samme år ble han ansatt som prest i Hol i Hallingdal. Fra 1977 til 1985 var han stiftskapellan i Tunsberg bispedømme. Etter 1985 har han jobbet som forfatter og foredragsholder.

Karsten Isachsen mener kirken må si unnskyld til homofile.

REFSET KIRKEN: I 2014 tok Isachsen til orde for at Den norske kirke må gi en beklagelse til homofile for måten den har behandlet dem på gjennom historien.

Kulturstrøm

  • – Mer politisk bokmesse enn før

    Årets bokmesse i Frankfurt – verdens største bokmesse – skiller seg ut fra tidligere bokmesser, ved å være mer politisk enn noen gang tidligere, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. – Jeg følte en mørk atmosfære i år, ytrer Sabine Peschel som er litteraturekspert i avisen. – De tyske ytre-høyre publisistene var plassert i et avsidesliggende hjørne, så vi unngikk sterke konfrontasjoner, forteller Peschel, som mener den globale trenden i år var å forsvare menneskerettigheter og frihet. Spesielt trakk hun fram situasjonen for fengslede forfattere i Tyrkia.

    Bokmessen i Frankfurt
    Foto: THORSTEN WAGNER / Reuters