Hopp til innhold

Karsten Isachsen er død

Teolog og forfatter Karsten Isachsen er død, 71 år gammel.

Karsten Isachsen

DØDE MANDAG: Karsten Isachsen sovnet mandag inn etter lengre tids sykdom. Her er han fra lanseringen av boka «Livsglede» i 1994.

Foto: Syversen, Johnny / NTB scanpix

Karsten Isachsen sovnet mandag inn etter lengre tids sykdom, opplyser hans manager Knut Müller-Nilssen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Isachsen var opprinnelig prest, men gjorde seg etter hvert mer bemerket som forfatter av en lang rekke bøker og essays, og var en mye brukt foredragsholder og taler.

Han vil bli husket som en fornyer av norsk prekenkunst. I 1978 debuterte han med boka «Gjester som ikke vil gå». Så fulgte en rekke bøker, fram til «Lyspunkter» i 2003.

I 2014 ble Isachsen tildelt St. Olavs Orden for sitt arbeid med å formidle livsglede og inspirasjon.

I 1975 kjøpte han fjellgarden Eivindsplass i Skurdalen ved Geilo. Garden ble bygd ut til konferansesenter.

Samme år ble han ansatt som prest i Hol i Hallingdal. Fra 1977 til 1985 var han stiftskapellan i Tunsberg bispedømme. Etter 1985 har han jobbet som forfatter og foredragsholder.

Karsten Isachsen mener kirken må si unnskyld til homofile.

REFSET KIRKEN: I 2014 tok Isachsen til orde for at Den norske kirke må gi en beklagelse til homofile for måten den har behandlet dem på gjennom historien.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.