Hopp til innhold

Karpe har tvilt på om de kan fortsette: – Spesielt de siste årene

Mens fansen venter på å kunne dra på konsert igjen, slipper Karpe ny musikk. Nå forteller duoen at de har vært i tvil om de skulle fortsette.

Karpe 2022

37-åringene innrømmer at de har vært redd for at de begynner å bli utdatert.

Foto: MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES

Det har vært stille fra Karpe ganske lenge.

Rap-duoen skulle egentlig samle 100.000 mennesker i Oslo Spektrum høsten 2021. Men så kom korona, og alt ble utsatt til 2022.

Det siste vi så til dem var i 2019.

Karpe - Øyafestivalen 2019

 Slik så det ut da Karpe spilte på Øyafestivalen i 2019.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Magdi Abdelmaguid og Chirag Patel har utgitt fem album opp gjennom årene. Og denne uken har fansen vært spente på om det kommer mer fra dem, da de på Instagram har lagt ut kryptiske videoer som hinter om ny musikk.

I dag slippes det mange har ventet på – nok et album – et album de har vært i tvil om de skal lage, sier Karpe til Lindmo.

Karpe 2022

Karpe slipper et nytt album.

Foto: Michael «Mike» Ray Vera Cruz Angeles / Akam1k3

Har dere tvilt på om Karpe kan fortsette?

– Ja, jeg har vært veldig i tvil, spesielt de siste årene, sier Chirag.

Sjangeren vi opererer i er for unge folk. Og det at vi har fått holde på så lenge, og spille store konserter er uvirkelig av og til.

– Jeg tenker ikke at jeg har lyst å slå opp med Magdi, men frykter at publikum kommer til å slå opp med meg. «You don't leave show business, show business leaves you», sier Chirag.

37-åringene innrømmer at de har vært redd for at de begynner å bli utdatert.

Det har vi vært redd for hele tiden. Spesielt nå, når man er blitt for gammel til å være rapper, sier Chirag.

Chirag har tvilt på om Karpe vil holde seg like populær som nå.

Chirag har tvilt på om Karpe vil holde seg like populær som nå.

Men er likevel motivert

Likevel har de aldri vært mer motivert enn det de er akkurat nå.

– Én dag så er ikke de yngste med lenger, og det at vi får holde på dem så lenge er sykt. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Magdi.

De føler de har kommet til et punkt hvor de er helt fri.

Nå føler jeg at vi er helt frie, og jeg kan ikke slutte når jeg er fri. Nå kan vi lage noe som aldri er blitt lagd før, sier han og referer til klippene lagt ut denne uken med Omar Sherif.

Tirsdag kveld denne uken satte Karpe i gang spekulasjoner om ny musikk. De la ut videoklipp på nett og lanserte siden omarsheriff.no, hvor fans kunne betale seg inn for å se eksklusive historier knyttet til det nye prosjektet.

Karpe 2022

Karpe har aldri vært så motivert som nå.

Foto: MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES

Hvorfor er dere frie?

– Jeg har alltid følt at vi har lagd det vi har lyst til, men denne gangen har vi kunnet blande ulike språk akkurat som vi vil selv. Vi har vært i en boble, og ikke hatt behov for å forklare når noen har stilt spørsmål. Vi har lagd det vi synes låter fett, sier Magdi.

Så får vi se om folk liker det da, smiler han.

I tillegg mener duoen at de kanskje er blitt mer aktuelle.

– Kanskje har det noe med at identiteten og bakgrunnen vår er blitt mer aktuell. Da vi var kids var det ingen som så ut som oss, annet enn trope eller parodiversjoner. Nå har det endret seg. Det føles litt som at kidsa har ryggen vår. At de ser at vi forteller en historie som de synes er viktig, sier Chirag.

Karpe 2022

I kveld åpner de døren for Lindmo og viser frem huset de har kjøpt i Skien.

Foto: MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES

Åpner døren for Lindmo

Da Karpe i 2018 bestemte seg for å selge ut Oslo Spektrum hele ti ganger, kjøpte de kulturhuset Festiviteten i Skien, som de bygde om til et kreativt drømmehus uten like.

I pandemiåret 2020 hadde de én konsert: 100 helt spesielt utvalgte mennesker ble invitert inn i huset, fem kvelder på rad med fotoforbud. Dette er de aller siste konsertene de har holdt – og alt som skjedde innenfor de fire veggene har vært hemmelig til nå.

I kveld åpner de døren for Lindmo og viser frem huset, og gjør en spektakulær fremførelse av sin helt ferske låt «PAF.no» live. Endelig får vi vite hva som skjedde der inne, og hvordan Chirag og Magdi gjør ellevill fantasi til virkelighet.

Karpe 2022

Tirsdag kveld denne uken satte Karpe i gang spekulasjoner om ny musikk – spekulasjonene stemte.

Foto: MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES

Lindmo kan du se klokken 21:35 på NRK1, eller når du vil på NRK TV.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP