NRK Meny
Normal

Karakteristisk fisk

Uer er både morsom å se på, og god å spise. Sprøstek den med hvitløk, chili, ingefær og vårløk. Deilig!

Uer
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Til fire personer trenger du:

4 porsjons-stykker uerfilet (skrapet for skjell)

5 cm frisk ingefær, skrellt

3 hvitløkfedd

2 røde chili, renset for frø

3 vårløk

1 ss soyasaus

solsikkeolje

Salt og pepper

Slik gjør du:

Krydre filetene med salt og pepper og lag tre snitt i skinnet. Skjær ingefær og chili i tynne fyrstikker og hvitløken i tynne skiver. Snitt vårløken i tynne strimler på langs.

Varm en stekepanne og stek fisken i litt olje med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt og gyllent. Snu filetene og stek videre i ca 30 sekunder.

Legg den ferdigstekte fisken over på en tallerken så lenge.(Stek fisken i to omganger om ikke pannen er så stor.) vask pannen og varm den med litt olje.

Fres hvitløk, chili og ingefær i 2 minutter. Trekk pannen til side og bland inn vårløken. Drypp litt soyasaus over fisken og topp med ingefær-og vårløkmiksen.

server med lynstekt brokkoli og kokt jasmin ris.

Tips:

La den strimlede vårløken få ligge litt i isvann før du blander den inn i ingefærblandingen.

 

Stekt uer
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

 

Lynstekt brokkoli med cashewnøtter

og oyster sauce:

Du trenger:

1 stort hode brokkoli

80 g cashewnøtter

3 ss oyster sauce

solsikkeolje

Slik gjør du:

Del brokkolien i små buketter. Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Rist nøttene til de blir gyllene og ta de ut av pannen.

Tilsett litt mere olje og stek brokkolibukettene i 2-3 minutter. Ha i en dæsj med vann,legg på lokk og damp brokkolien til den er knapt mør.

Tilsett oyster sauce, kok opp og bland inn nøttene. Server straks.