Hopp til innhold

Kanye West: - Har vurdert selvmord

Rapperen Kanye West forteller at han ved flere anledninger har vurdert å ta sitt eget liv.

Kanye West

Kanye West er aktuell med både film og plate, men får også oppmerksomhet for selvmordstankene.

Foto: JIM RUYMEN / REUTERS

Den plate- og filmaktuelle rapperen fortalte om selvmordstankene under en forhåndsvisning av sin nye film «Runaway».

Ifølge pressebyrået AP, innrømte rapperen at han hadde vurdert å ta sitt eget liv ved flere anledninger, men la til at han nå har lagt disse tankene til side ettersom han føler "et ansvar for å gjøre en meningsfull innsats for popkulturen".

Tenker som en femåring

West fortalte ikke når han hadde hatt selvmordstanker, men forsikret tilhørerne med de nå var borte, og at han hadde funnet igjen kreativiteten ved hjelp av utradisjonelle metoder.

– Jeg har fått kreativiten tilbake ved å tenke som en femåring, uttalte West og la til at barndomsidoler som George Lucas og Jim Henson har vært viktige inspirasjonskilder i det siste.

Fikk kritikk av Obama

West lagde skandale i 2009 og fikk mye kritikk i etterkant. Rapperen stormet nemlig scenen under MTV Awards og avbrøt prisvinner Taylor Swift, noe som også fikk president Barack Obama til å reagere.

Rapperen forklarte opptrinnet med at han ikke hadde hatt tid til å sørge ordentlig etter morens død i 2007, og dermed var i ubalanse.

Friskmelder seg selv

Selv om de siste årene etter sigende har vært vanskelige for Kanye West, lover han nå at selvmordstankene aldri mer vil få kontroll.

– Det er så mange mennesker der ute som aldri får mulighet til å bli hørt, så jeg vil gjøre det for dem, fortalte en oppstemt West som i samme åndedrag refererte til seg selv som et levende pop-ikon og en ”soldat for kulturen”.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP