Kanye West til Skavlan

En av verdens største artister gjester Skavlan førstkommende fredag.

Kanye West - Aktiv blogger

SUPERSTJERNE: Kanye West gjør sin første nordiske TV-opptreden når han gjester Skavlan førstkommende fredag.

Foto: Matt Sayles / AP

Kanye West (37) har siden debutalbumet «The College Dropout» vokst seg til å bli en verdens aller største artister.

Fredrik Skavlan er fornøyd med å ha hanket inn amerikaneren.

– Vi har gjennom årene hatt gleden av å presentere mange av verdens fremste artister for Skandinavia, men at Kanye West nå inntar vår scene kjennes likevel som prikken over i´en, sier han i en pressemelding fra Wests plateselskap Universal.

Innspillingen skjer i London.

Omstridt

Kanye West har den siste tiden vært i medias søkelys etter å ha stormet scenen da Beck mottok pris under årets Grammy-utdeling.

NRK får opplyst at Kanye West ikke kommer til å spille låten «Wolves», som norske Cashmere Cat har vært med på å produsere. Han skal derimot framføre singelen «Only One», hvor han har med seg Beatles-legenden Paul McCartney.

Daglig leder Marianne Torp Kierulf i Skavlans produksjonsselskap Monkberry sier at West i utgangspunktet skal opptre, ikke intervjues, men at dette kan endre seg.

Kanye West har blitt nominert til svimlende 56 Grammy-priser, og vunnet 21. Han har gitt ut seks studiosoloalbum, en liveplate og samarbeidsplaten «Watch The Throne» sammen med Jay-Z. Han skal etter planen slippe en ny soloplate senere i år.

Kulturstrøm

 • Den beste musikken nå

  Ina Wroldsens låt «Haloes» er en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt, mener ​P3.

  Ina Wroldsen
  Foto: Anna Nor Sørensen / NRK
 • Bloomberg-journalister for retten

  To journalister fra nyhetsbyrået Bloomberg News står for retten i Tyrkia. De er anklaget for å sabotere landets økonomi etter en artikkel om fjorårets valutakrise. Journalistene risikerer opptil fem års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix