NRK Meny
Normal

Kanye West til Skavlan

En av verdens største artister gjester Skavlan førstkommende fredag.

Kanye West - Aktiv blogger

SUPERSTJERNE: Kanye West gjør sin første nordiske TV-opptreden når han gjester Skavlan førstkommende fredag.

Foto: Matt Sayles / AP

Kanye West (37) har siden debutalbumet «The College Dropout» vokst seg til å bli en verdens aller største artister.

Fredrik Skavlan er fornøyd med å ha hanket inn amerikaneren.

– Vi har gjennom årene hatt gleden av å presentere mange av verdens fremste artister for Skandinavia, men at Kanye West nå inntar vår scene kjennes likevel som prikken over i´en, sier han i en pressemelding fra Wests plateselskap Universal.

Innspillingen skjer i London.

Omstridt

Kanye West har den siste tiden vært i medias søkelys etter å ha stormet scenen da Beck mottok pris under årets Grammy-utdeling.

NRK får opplyst at Kanye West ikke kommer til å spille låten «Wolves», som norske Cashmere Cat har vært med på å produsere. Han skal derimot framføre singelen «Only One», hvor han har med seg Beatles-legenden Paul McCartney.

Daglig leder Marianne Torp Kierulf i Skavlans produksjonsselskap Monkberry sier at West i utgangspunktet skal opptre, ikke intervjues, men at dette kan endre seg.

Kanye West har blitt nominert til svimlende 56 Grammy-priser, og vunnet 21. Han har gitt ut seks studiosoloalbum, en liveplate og samarbeidsplaten «Watch The Throne» sammen med Jay-Z. Han skal etter planen slippe en ny soloplate senere i år.

Kulturstrøm

 • Saabye Christensen får Oslo-medalje

  Forfatter Lars Saabye Christensen tildeles St. Hallvard-medaljen, som er Oslo bys høyeste utmerkelse, for sin «verdifulle innsats for hovedstaden».– Det er en stor ære og glede å kunne motta St. Hallvard-medaljen, og det er også en like stor inspirasjon til å skrive og dikte videre om denne byen jeg er så nært knyttet til og setter så høyt, sier han ifølge NTBs pressemelding. Les Oslo kommunes begrunnelse for tildelingen her. (NTB)

  Lars Saabye Christensen
  Foto: Olav Døvik / NRK
 • Norsk 1. plass i pressefrihet

  Norge er det landet i verden hvor pressefriheten står sterkest, ifølge Reporters Without Borders årlige pressefrihetsundersøkelse. USA faller to plasser på listen, fra 43. til 45. plass, under ledelsen av Donald Trump, som blant annet har kalt journalister «fiender av folket». Nederst på lista ligger Nord-Korea. Les rapporten her.

  Laster Twitter-innhold
 • Sjå Sigrid på Jimmy Fallon

  Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund spelte for nærmare tre millionar amerikanarar då ho opptredde på Jimmy Fallons «The Tonight Show» i USA i natt. Sjå videoen her.