Kanye West til Skavlan

En av verdens største artister gjester Skavlan førstkommende fredag.

Kanye West - Aktiv blogger

SUPERSTJERNE: Kanye West gjør sin første nordiske TV-opptreden når han gjester Skavlan førstkommende fredag.

Foto: Matt Sayles / AP

Kanye West (37) har siden debutalbumet «The College Dropout» vokst seg til å bli en verdens aller største artister.

Fredrik Skavlan er fornøyd med å ha hanket inn amerikaneren.

– Vi har gjennom årene hatt gleden av å presentere mange av verdens fremste artister for Skandinavia, men at Kanye West nå inntar vår scene kjennes likevel som prikken over i´en, sier han i en pressemelding fra Wests plateselskap Universal.

Innspillingen skjer i London.

Omstridt

Kanye West har den siste tiden vært i medias søkelys etter å ha stormet scenen da Beck mottok pris under årets Grammy-utdeling.

NRK får opplyst at Kanye West ikke kommer til å spille låten «Wolves», som norske Cashmere Cat har vært med på å produsere. Han skal derimot framføre singelen «Only One», hvor han har med seg Beatles-legenden Paul McCartney.

Daglig leder Marianne Torp Kierulf i Skavlans produksjonsselskap Monkberry sier at West i utgangspunktet skal opptre, ikke intervjues, men at dette kan endre seg.

Kanye West har blitt nominert til svimlende 56 Grammy-priser, og vunnet 21. Han har gitt ut seks studiosoloalbum, en liveplate og samarbeidsplaten «Watch The Throne» sammen med Jay-Z. Han skal etter planen slippe en ny soloplate senere i år.

Kulturstrøm

 • Vil flytte Fotografihuset

  Byrådet vil legge ned planene om byggingen av Fotografihuset på området Sukkerbiten i Oslo. Forslaget ble lagt fram i byrådsplattformen tirsdag. Byrådet vil undersøke muligheten for å omregulere Sukkerbiten til et rent friområde.

  Vinneren av Sukkerbiten-konkurransen
  Foto: Atelier Oslo
 • Sæbø ny redaktør i Morgenbladet

  Sun Heidi Sæbø er konstituert som sjefredaktør i Morgenbladet etter at Anna B. Jenssen trakk seg mandag, skriver Medier24. Sæbo kommer fra stillingen som samfunnsredaktør i avisen.

  Sun Heidi Sæbø
  Foto: Johanna Siring / Cappelen Damm