Kanye West til Skavlan

En av verdens største artister gjester Skavlan førstkommende fredag.

Kanye West - Aktiv blogger

SUPERSTJERNE: Kanye West gjør sin første nordiske TV-opptreden når han gjester Skavlan førstkommende fredag.

Foto: Matt Sayles / AP

Kanye West (37) har siden debutalbumet «The College Dropout» vokst seg til å bli en verdens aller største artister.

Fredrik Skavlan er fornøyd med å ha hanket inn amerikaneren.

– Vi har gjennom årene hatt gleden av å presentere mange av verdens fremste artister for Skandinavia, men at Kanye West nå inntar vår scene kjennes likevel som prikken over i´en, sier han i en pressemelding fra Wests plateselskap Universal.

Innspillingen skjer i London.

Omstridt

Kanye West har den siste tiden vært i medias søkelys etter å ha stormet scenen da Beck mottok pris under årets Grammy-utdeling.

NRK får opplyst at Kanye West ikke kommer til å spille låten «Wolves», som norske Cashmere Cat har vært med på å produsere. Han skal derimot framføre singelen «Only One», hvor han har med seg Beatles-legenden Paul McCartney.

Daglig leder Marianne Torp Kierulf i Skavlans produksjonsselskap Monkberry sier at West i utgangspunktet skal opptre, ikke intervjues, men at dette kan endre seg.

Kanye West har blitt nominert til svimlende 56 Grammy-priser, og vunnet 21. Han har gitt ut seks studiosoloalbum, en liveplate og samarbeidsplaten «Watch The Throne» sammen med Jay-Z. Han skal etter planen slippe en ny soloplate senere i år.

Kulturstrøm

 • Jazzmusiker Jon Christensen bisatt

  Jazzmusiker Jon Christensen ble fredag bisatt fra Sagene kirke i Oslo. Flere kjente musikere møtte opp for å hylle jazztrommeslageren. Christensen ble 76 år og døde 18. februar.

  Jon Christensen. 1983. Photo: Tom Martinsen.
 • Filmen «Håp» vant pris i Berlin

  Filmen Håp, regissert av Maria Sødahl, vant i kveld European Cinemas Label Award i Berlin. – Det er en ære og glede og motta denne prisen, helt overraskende! Sier regissøren i en pressemelding.

  FILMFESTIVALEN I HAUGESUND 2010 - PK FILMEN "LIMBO"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix