Hopp til innhold

Kanye West innlagt på sykehus

Den amerikanske rapperen har avlyst de gjenværende konsertene i den pågående turneen på grunn av sykdom melder flere medier.

MUSIC-KANYEWEST

INNLAGT: Rapperen Kanye West

Foto: USA TODAY SPORTS / Reuters

Mandag ettermiddag ble West tatt med på sykehus i Los Angeles, skriver flere medier. Tidligere på dagen meldte Live Nation at de kommende 21 konsertene i USA og Canada blir avlyst. Han skulle etter planen opptre i blant annet Dallas, Denver, Atlanta, Philadelphia, Detroit, Boston, Toronto, New York og Washington D.C. før nyttårsaften.

Rapstjernen har hatt noen turbulente dager, og flere er bekymret for Wests mentale helse.

– Han går tydeligvis gjennom en vanskelig periode, skriver musikkmanager Terrence Henderson på Twitter.

Ifølge LA Times skal West være utmattet og stresset.

Torsdag avbrøt han de få låtene han fremførte på en konsert med en times prat om politikk, blant annet om at han ikke stemte ved presidentvalget og at han ville valgt Trump om han hadde stemt.

Lørdag avbrøt han en konsert i Sacramento i California etter at han hadde kommet halvannen time for sent og kun fremført tre låter. Deretter avsluttet han showet med en ti minutter lang tirade om Beyoncé, Jay-Z, Hillary Clinton, Mark Zuckerberg og MTV. Dagen etter avlyste han i Los Angeles få timer før han skulle på scenen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.